Parhaat kirjat kesään | Katso 9 kirjavinkkiä ja lue arvostelut

Viimeksi päivitetty: 21.5.2024

Kesä on usein yhdistetty rentoutumiseen ja vapaa-aikaan, mikä tekee siitä ihanteellisen hetken uppoutua kirjojen maailmoihin. Olipa kyseessä sitten hiekkarannan lämpö tai puiston viilentävä varjo, kirja kädessä kesäpäivä muuttuu seikkailuksi.

Tässä artikkelissa esitellään kirjavinkit kesälomalle, jotka vievät sinut matkalle niin romantiikan kuin jännityksenkin pariin. Valmistaudu kokemaan jotain ainutlaatuista, sillä kesä ja kirjat muodostavat täydellisen yhdistelmän.

Mukana on tulevan kesän suosituimmat kirjat ja epäilemättä luetuimmat kirjat jotka tarjoavat niin jännitystä, romantiikkaa kuin tietokirjallisuuttakin, jotka kaikki tuovat mukanaan ainutlaatuisia lukukokemuksia.

Kesän 9 kirjavinkkiä

Kaikki taivaan sini

Mélissa Da Costa

Tutustu Mélissa Da Costan sydäntäsärkevään teokseen ”Kaikki taivaan sini”, joka vie lukijat unohtumattomalle matkalle läpi Ranskan maisemien ja syvälle ihmissielun ytimeen. Kirja kertoo Émilestä, nuoresta miehestä, joka saa tietää sairastavansa Alzheimerin tautia ja päättää lähteä elämänsä matkalle. Matkalla hän tapaa Joannen, salaperäisen naisen, jolla on oma tarinansa kerrottavanaan. Yhdessä he kokevat elämän kauneuden ja kipeyden, oppivat arvostamaan hetkeä ja kohtaavat unohtumattomia ihmiskohtaloita. Tämä koskettava tarina puhuttelee syvästi ja jättää jäljen jokaisen lukijan sydämeen.

Paljastus. Tarina dopinguutisesta ja toimittajasta, joka haluttiin vaientaa.

Johanna Aatsalo

Johanna Aatsalon ”Paljastus” on sykähdyttävä kertomus toimittajan taistelusta totuuden puolesta urheilun pimeässä maailmassa. Kirja valottaa, kuinka suomalainen maastohiihto peitti vuosikymmeniä dopingkäytäntöjään ja miten yksi rohkea toimittaja päätti paljastaa sen kaiken. Tämä tarina ei ainoastaan kerro skandaaleista ja oikeustaisteluista, vaan myös henkilökohtaisesta uhrauksesta ja peräänantamattomuudesta. ”Paljastus” on välttämätön lukukokemus kaikille, jotka arvostavat rehellisyyttä ja rohkeutta. Sankaritarinaksi kuvailtu kirja on inspiroiva muistutus siitä, että yksi ihminen voi muuttaa maailmaa.

Sukella Jo Nesbøn synkkään ja jännittävään maailmaan kirjassa Verikuu, joka on uusin lisäys suosittuun Harry Hole -sarjaan. Tässä kiehtovassa romaanissa lukijat palaavat Osloon, missä kuuluisa etsivä kohtaa kylmäävän uuden tapauksen, joka työntää hänet äärirajoilleen. Monimutkaisen juonen, syvästi virheellisten hahmojen ja intensiivisen psykologisen draaman ansiosta Verikuu tarjoaa lukukokemuksen täynnä jännitystä, tunnesyvyyttä ja odottamattomia käänteitä. Älä jää paitsi tästä mestarillisesta rikosintrigistä, jota vain Nesbø osaa tarjota!

Tutustu Mélissa Da Costan sydäntäsärkevään teokseen ”Kaikki taivaan sini”, joka vie lukijat unohtumattomalle matkalle läpi Ranskan maisemien ja syvälle ihmissielun ytimeen. Kirja kertoo Émilestä, nuoresta miehestä, joka saa tietää sairastavansa Alzheimerin tautia ja päättää lähteä elämänsä matkalle. Matkalla hän tapaa Joannen, salaperäisen naisen, jolla on oma tarinansa kerrottavanaan. Yhdessä he kokevat elämän kauneuden ja kipeyden, oppivat arvostamaan hetkeä ja kohtaavat unohtumattomia ihmiskohtaloita. Tämä koskettava tarina puhuttelee syvästi ja jättää jäljen jokaisen lukijan sydämeen.

Operaatio Napakettu

Helena Immonen

Dynaaminen ja syväluotaava, Operaatio Napakettu kutsuu lukijat jännittävälle matkalle sydämeen geopoliittisten jännitteiden ja henkilökohtaisen draaman maailmaan. Helena Immonen maalaa mestarillisesti kuvan arktisista vakoiluoperaatioista ja syvistä inhimillisistä konflikteista. Tämä kirja ei ainoastaan viihdytä, vaan haastaa myös pohtimaan suurvaltapolitiikan ja yksilöiden valintojen yhteenkietoutumista. Sukella Operaatio Napaketun maailmaan, missä jokainen sivu kätkee sisäänsä uuden paljastuksen.

Tutustu Leena Lehtolaisen mestariteokseen, Pimeän risteys, joka tempaa mukaansa Maria Kallion tutkimuksiin Espoon sydämessä. Tämä kirja ei vain viihdytä, vaan myös haastaa miettimään yhteiskunnallisia kysymyksiä ja nuorisokulttuurin vaikutuksia. Maria Kallio kohtaa nuorisojengin, joka testaa hänen rajojaan ja oikeustajuaan. Lukemisen arvoinen kirja, joka pitää sinut jännityksen vallassa viimeiselle sivulle asti.

Tutustu Maija Kajannon mestariteokseen Sitruunakevät, joka päättää suositun Kahvila Koivu -sarjan sydäntä särkevän kauniisti. Kirja vie sinut syvälle menetyksen, toivon ja uudelleen löytämisen teemoihin, kutoen yhteen tarinoita, jotka resonoi jokaisen lukijan sydämessä. Liity Kristiinan ja Tommin matkaan, kun he palaavat Keski-Suomeen kohtaamaan elämänsä suurimmat haasteet ja mahdollisuudet. Sitruunakevät ei ole vain kirja – se on elämys, joka muuttaa sinua.

Kutsuvat minua palkkamurhaajaksi

Janne Raninen

Sukella Janne Ranisen järkyttävään maailmaan teoksessa ”Kutsuvat minua palkkamurhaajaksi”, joka on raaka ja paljastava omaelämäkerta. Kirja valottaa rikollisen elämän synkkiä todellisuuksia ja muutoksen voimaa. Yhdessä Ivar Andersenin kanssa kirjoitettu kirja tarjoaa kiehtovan kertomuksen väkivallasta, petoksesta ja muutoksesta Tukholman synkiltä kaduilta elinkautistuomioiden koettelemuksiin. Jos sinua kiehtoo tosipohjainen rikoskirjallisuus ja merkittävät henkilökohtaiset matkat, tämä kirja vangitsee ja haastaa käsityksesi rikoksesta ja rangaistuksesta.

Sukella Claire Keeganin ”Kasvatin” maailmaan, lumoavaan novelliin, joka tavoittaa kuulumisen ja muutoksen ytimen nuoren tytön silmin, joka lähetetään elämään sukulaistensa luokse Irlannin maaseudulle. Sydäntäsärkevän kauniilla proosalla ja syvillä emotionaalisilla virroilla tarina tutkii perheen, hyväksynnän ja ihmissuhteiden hienovaraisia vivahteita. Täydellinen niille, jotka arvostavat psykologista syvyyttä ja narratiivista eleganssia tiiviissä muodossa. Koe kirjallinen matka, joka resonoi sydämen hiljaisimpien mutta syvimpien toiveiden kanssa.

Miksi kesäkirjat ovat erityisiä?

Kesäkirjat tarjoavat ainutlaatuisen tilaisuuden paeta arkea ja kokea uusia seikkailuja. Olipa kyseessä rento päivä rannalla tai vilvoittava iltahetki parvekkeella, hyvä kirja kruunaa kesäpäivän. Kesällä on myös enemmän aikaa keskittyä lukemiseen, mikä tekee siitä otollisen ajankohdan tarttua niihin paksuihin opuksiin, jotka ovat odottaneet hyllyssä talven yli.

Kuinka valita täydellinen kesäkirja?

Valitse kirja, joka vastaa mielialaasi ja kesän suunnitelmiasi. Jos kaipaat kevyttä ja hauskaa luettavaa, feelgood-romaanit ovat loistava valinta. Jännityksen ystäville suosittelemme dekkareita, jotka pitävät sinut varpaillasi. Kesä on myös loistavaa aikaa opiskeluun omaksi iloksi, joten miksi et valitsisi alueesi tai uuden harrastuksen oppikirjaa?

Lisävinkkejä kesäiseen lukemiseen

  • Vie kirjasi ulos: Lue puistossa, rannalla tai omalla takapihallasi. Ulkoilma tekee lukukokemuksesta entistä nautinnollisemman.
  • Kokeile äänikirjoja: Äänikirjat ovat erinomainen tapa nauttia kirjallisuudesta liikkeellä ollessasi, olipa kyse sitten pitkästä ajomatkasta tai kesäisestä kävelyretkestä.

Mistä ostaa tai lainata kesäkirjat?

Löydät kesän suosituimmat kirjat ja uutuuskirjat niin kirjakaupoista kuin kirjastoista. Monet valitsevat myös e-kirjat ja äänikirjat niiden kätevyyden vuoksi. Kannattaa tukea paikallisia kirjakauppoja, jotka tarjoavat usein myös henkilökohtaisia suosituksia. Lisäksi voit tutustua Storytel -sivustoon, josta löydät arvosteluja ja suosituksia.

Ihanaa kesää!

Kesä on ihanteellista aikaa laajentaa näköaloja ja kokea uusia seikkailuja kirjojen parissa. Olipa valintasi mikä tahansa kirja listaltamme, se tulee varmasti rikastuttamaan kesäpäiviäsi ja tarjoamaan uusia näkökulmia ja elämyksiä. Käytä hyväksesi kesän tarjoama vapaa aika ja anna hyvän kirjan viedä sinut mukanaan.

Usein kysytyt kysymykset

Suomen suosituin kirja vaihtelee vuosittain, mutta viime vuosien bestsellereihin lukeutuvat esimerkiksi Sofi Oksasen ja Ilkka Remeksen teokset.

Sidottu kirja on usein kovakantinen, mutta sidottu voi viitata myös pehmeäkantiseen kirjaan, joka on niitattu tai liimattu, ei vain kovakantisiin.

Suomen myydyin kirja on vaihdellut vuosien saatossa, mutta klassikoista esimerkiksi Väinö Linnan ”Tuntematon sotilas” on erittäin suosittu.

Maailman luetuin kirja on Raamattu, jota on levitetty ja käännetty laajalti ympäri maailmaa.

Suomen vanhimpiin kirjoihin lukeutuu esimerkiksi Mikael Agricolan ”ABC-kiria” 1500-luvulta.

Maailman suosituin kirjasarja on J.K. Rowlingin luoma Harry Potter -sarja, joka on myynyt yli 500 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti.

Suomen suosituimpien kirjailijoiden joukossa on useita nimiä, kuten Sofi Oksanen ja Ilkka Remes, jotka ovat tunnettuja sekä Suomessa että kansainvälisesti.

Äänikirjoja voi kuunnella ilmaiseksi esimerkiksi kirjastoista tai käyttämällä ilmaisia kokeilujaksoja äänikirjapalveluissa kuten Storytel, BookBeat ja Nextory.

Halvin äänikirja riippuu palvelusta ja tarjouksista, mutta joitakin yksittäisiä äänikirjoja voi löytää alennettuun hintaan tai jopa ilmaiseksi erikoiskampanjoiden aikana.

Edullisin äänikirja voi vaihdella tarjousten mukaan, mutta monet palvelut tarjoavat kuukausimaksulla rajattoman pääsyn laajaan valikoimaan äänikirjoja.

Äänikirjoja voi ostaa tai kuunnella monista eri lähteistä, kuten kuten Storytel, BookBeat ja Nextory.

Storytel ei ole ilmainen, mutta uudet käyttäjät voivat hyödyntää ilmaisen kokeilujakson, joka antaa pääsyn palvelun koko valikoimaan rajoitetun ajan.

Supla tarjoaa joitakin ilmaisia äänikirjoja, mutta suurin osa sisällöstä vaatii maksullisen tilauksen.

Storytelin hinta vaihtelee paketista riippuen, yleensä noin 9,99-21.98 euroa kuukaudessa, mikä antaa käyttöoikeuden tuhansiin äänikirjoihin ja e-kirjoihin.

Kyllä, Storytel on maksullinen palvelu, mutta se tarjoaa ilmaisen kokeilujakson uusille käyttäjille.

Löysitkö hyviä kirjoja luettavaksi? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa

Tutustu uusimpiin kirjasuosituksiimme, jotka vievät sinut klassikkokirjojen ja modernien mestariteosten syvyyksiin. Etsitkö kirjavinkkejä, jotka rikastuttavat lukuhetkiäsi? Shinybook.fi tarjoaa kattavat parhaat kirjat-listaukset ja asiantuntevat suositukset kaikenlaisille kirjojen ystäville. Tutki laajaa valikoimaamme e-kirjoja, jotka tuovat kirjallisuuden ulottuvillesi missä tahansa oletkin. Jos kaipaat inspiraatiota henkiseen kasvuun, opiskele Läsnäolon voimaa löytääksesi sisäisen rauhasi. Tarjoamme sinulle suuren suomalaisen kirjakerhon löytääksesi suosittuja kirjoja ja saadaksesi tarjouksia helposti yhdeltä sivustolta!