Pimeän risteys arvostelu & kokemuksia

Viimeksi päivitetty: 6.5.2024

Pimeän risteys

Leena Lehtolainen

Pimeän risteys on Leena Lehtolaisen kirjoittama dekkari, joka on julkaistu vuonna 2023. Se on kuudestoista osa suositussa Maria Kallio -sarjassa. Valitsin tämän kirjan arvosteltavaksi, koska olen seurannut sarjaa alusta asti ja Lehtolaisen kirjat ovat aina tarjonneet kiinnostavia juonia ja syvällisesti kuvattuja hahmoja. 😊

Kirjan Tiivistelmä

Pimeän risteys vie lukijan Espoon lähiöihin, jossa Maria Kallio ja hänen tiiminsä LaNu-jaoksessa kohtaavat nuorisojengin, joka on sotkeutunut vakaviin rikoksiin. Kirja käsittelee ajankohtaisia teemoja, kuten nuorison syrjäytymistä ja rikollisten idoleiden vaikutusta heihin. Keskeiset hahmot, kuten Maria Kallio, ovat tuttuja sarjan aikaisemmista osista, mutta kirjan ymmärtämiseen ei vaadita sarjan aiempien kirjojen tuntemusta. Kuitenkin, sarjan tuntemus syventää ymmärrystä hahmojen kehityksestä.

Arvosana: 4.5/5
4.5/5
 • Laaja kirjavalikoima – tuhansia vaihtoehtoja
 • Offline-kuuntelu – ei tarvetta internetyhteydelle
 • Useat käyttäjäprofiilit – valitse esimerkiksi storytel perhe hinta
 • Kirjanmerkit ja muistiinpanot – personoitu lukukokemus
 • Käyttäjäystävällinen mobiilisovellus – helppo käyttää
Arvosana: 4.5/5
4.5/5
 • Laaja äänikirjojen ja e-kirjojen valikoima
 • Offline-kuuntelu ja -luku
 • Käyttäjäystävällinen sovellus
 • Personoidut suositukset lukutottumuksien perusteella
 • Monipuoliset tilausvaihtoehdot
Arvosana: 4.7/5
4.7/5
 • Tiivistetyt kirjat 15 minuutissa
 • Ääni- ja tekstivaihtoehdot
 • Monipuolinen kirjavalikoima
 • Offline-kuuntelumahdollisuus
 • Henkilökohtaiset suositukset

Mistä pidimme:

Kirja erottuu edukseen erityisesti Lehtolaisen kyvyllä luoda eläviä henkilöhahmoja ja monimutkaisia, mutta uskottavia juonikuvioita. Maria Kallio on suosikkihahmoni, sillä hänen inhimillisyytensä ja ammatilliset haasteet tekevät hänestä moniulotteisen ja samaistuttavan. Parasta kirjassa oli sen kyky pitää lukija jännityksessä loppuun asti, mikä on dekkarille elintärkeää.

Kritiikki:

Vaikka kirjan juoni oli koukuttava, joitakin juonenkäänteitä olisi voinut käsitellä syvällisemmin, jotta ne olisivat tuntuneet vähemmän ennalta arvattavilta. Joissain kohdissa hahmojen toiminta tuntui myös hieman epäjohdonmukaiselta, mikä häiritsi kokonaisvaltaista lukukokemusta.

LUKIJAKOKEMUKSIA

Lukiessani Pimeää risteystä tunsin vahvasti, kuinka kirjan teemat resonoi nyky-yhteiskunnan ilmiöiden kanssa, mikä lisäsi teoksen merkityksellisyyttä. Monet muut lukijat ovat kertoneet, kuinka kirja on herättänyt heissä tunteita ja saanut pohtimaan omia arvojaan ja yhteiskunnallisia kysymyksiä.

Kirjailijan Tyylit ja Teemat

Lehtolainen käyttää selkeää ja suoraviivaista kieltä, joka tekee tekstistä helppolukuista ja saavutettavaa. Kirjan teemat, kuten nuorisokulttuurin kipupisteet ja auktoriteettien haasteet, on käsitelty taidokkaasti, tuoden esille niiden monitahoisuuden ja ajankohtaisuuden.

Meidän mielipide

Pimeä risteys on ehdottomasti lukemisen arvoinen kirja, erityisesti niille, jotka nauttivat jännityskirjallisuudesta ja yhteiskunnallisista aiheista. Kirja sopii laajalle lukijakunnalle, ja suosittelen sitä erityisesti suomalaisen dekkarikirjallisuuden ystäville. Vaikka kirja on osa sarjaa, se toimii hyvin myös itsenäisenä teoksena.

Suosittelemme lukijoita itse lukemaan tai kuuntelemaan kirjan, jotta voitte itse kokea Lehtolaisen taidon rakentaa jännitystä ja tuoda esille inhimillisiä teemoja.

Pimeän risteys

Arvosana: 4.2/5
4.2/5

Lisää kirjasuosituksia

Piditko tästä? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa

Tutustu uusimpiin kirjasuosituksiimme, jotka vievät sinut klassikkokirjojen ja modernien mestariteosten syvyyksiin. Etsitkö kirjavinkkejä, jotka rikastuttavat lukuhetkiäsi? Shinybook.fi tarjoaa kattavat parhaat kirjat-listaukset ja asiantuntevat suositukset kaikenlaisille kirjojen ystäville. Tutki laajaa valikoimaamme e-kirjoja, jotka tuovat kirjallisuuden ulottuvillesi missä tahansa oletkin. Jos kaipaat inspiraatiota henkiseen kasvuun, opiskele Läsnäolon voimaa löytääksesi sisäisen rauhasi. Tarjoamme sinulle suuren suomalaisen kirjakerhon saadaksesi eksklusiivisia etuja ja erikoistarjouksia helposti yhdeltä sivustolta!