Myrskyn sisar (Ally) arvostelu & kokemuksia

Viimeksi päivitetty: 23.2.2024

Myrskyn sisar (Ally)

Lucinda Riley

Lucinda Rileyn kirjoittama Myrskyn sisar on toinen osa kiehtovasta Seitsemän sisarta -sarjasta, joka julkaistiin vuonna 2015. Tämä kirja valikoitui arvostelun kohteeksi sen lumoavan tarinan ja monikerroksellisten hahmojen vuoksi, jotka vievät lukijan matkalle läpi historian ja nykypäivän, yhdistäen menneisyyden mysteerit nykyhetken haasteisiin.

Kirjan Tiivistelmä

Myrskyn sisar kertoo Ally D’Aplièsestä, joka on yksi kuudesta sisaresta, jotka ovat saaneet kasvatuksensa rakastavalta adoptioisältään, Pa Salt:ilta. Kirjan alussa Ally saa kuulla isänsä yllättävästä kuolemasta kesken valmistautumisensa vaaralliseen purjehduskilpailuun. Palattuaan kotiin hän löytää vihjeen, joka johdattaa hänet tutkimaan omaa menneisyyttään ja perimäänsä, mikä vie hänet Norjaan ja syvälle esiäitiensä elämäntarinoihin.

Tämä osa Seitsemän sisarta -sarjasta jatkaa siitä, mihin ensimmäinen osa jäi, mutta keskittyy Allyyn ja hänen matkaansa. Vaikka sarjan aiempien osien tuntemus syventää lukukokemusta, Myrskyn sisar seisoo vahvasti myös itsenäisenä teoksena, tarjoten uusille lukijoille mahdollisuuden sukeltaa suoraan Allyyn tarinaan.

Arvosana: 4.5/5
4.5/5

Storytel

  • Laaja kirjavalikoima – tuhansia vaihtoehtoja
  • Offline-kuuntelu – ei tarvetta internetyhteydelle
  • Useat käyttäjäprofiilit – valitse esimerkiksi storytel perhe hinta
  • Kirjanmerkit ja muistiinpanot – personoitu lukukokemus
  • Käyttäjäystävällinen mobiilisovellus – helppo käyttää
Arvosana: 4.6/5
4.6/5

Bookbeat

  • Rajaton kirjojen kuuntelu ja lukeminen.
  • Käyttäjäystävällinen, intuitiivinen sovellus.
  • Laaja kirjavalikoima useilla kielillä.
  • Joustavat tilausvaihtoehdot kaikille käyttäjille.
  • Ilmainen kokeilujakso ilman sitoutumista.

Mistä pidimme:

Kirjan suurin vetovoima piilee Lucinda Rileyn kyvyssä luoda syvällisiä ja moniulotteisia hahmoja, jotka kasvavat ja kehittyvät tarinan edetessä. Ally, päähenkilönä, on erityisen mielenkiintoinen hahmo; hänen rohkeutensa, päättäväisyytensä ja musiikillinen lahjakkuutensa tekevät hänestä inspiroivan ja samaistuttavan.

Riley käsittelee taitavasti teemoja, kuten perheen merkitystä, menneisyyden vaikutusta nykyhetkeen ja itsensä löytämistä. Erityisesti kirjan kuvaukset Norjan maisemista ja musiikin voimasta ovat lumoavia, tuoden tarinaan ainutlaatuisen syvyyden ja tunnelman.

Kritiikki:

Vaikka Myrskyn sisar onkin kiehtova ja tunteita herättävä teos, joitakin pieniä kritiikin aiheita löytyy. Esimerkiksi tarinan tahti tuntuu paikoitellen hieman hitaalta, ja joitakin sivujuonia olisi voinut kehittää syvällisemmin. Lisäksi, vaikka Riley onnistuu pääosin yhdistämään historialliset ja nykyaikaiset elementit saumattomasti, joissakin kohdissa siirtymät tuntuvat hieman kömpelöiltä.

LUKIJAKOKEMUKSIA

Lukiessani Myrskyn sisarta, tunsin vahvaa yhteyttä Allyyn ja hänen matkaansa. Kirjan kyky kuljettaa lukija eri aikakausien ja paikkojen läpi on vaikuttava. Monet muut lukijat ovat jakaneet samankaltaisia kokemuksia, kertoen kirjan herättäneen heissä voimakkaita tunteita ja saaneen heidät pohtimaan omaa perimäänsä ja menneisyytensä merkitystä.

Kirjailijan Tyylit ja Teemat

Lucinda Riley käyttää rikasta ja kuvailevaa kieltä, joka herättää kirjan tapahtumat eloon lukijan mielessä. Hänen kykynsä luoda vahvoja, muistettavia hahmoja ja punoa yhteen monimutkaisia juonikuvioita on ihailtava. Kirjan keskeiset teemat, kuten identiteetti, perhe ja rakkaus, on käsitelty taidokkaasti, jättäen tilaa lukijan omille pohdinnoille ja tulkinnalle.

Meidän mielipide

Myrskyn sisar on syvällinen ja koskettava teos, joka puhuttelee monenlaisia lukijoita. Se on erityisen suositeltava niille, jotka nauttivat historiallisista romaaneista, perhesaagoista ja tarinoista, jotka ylittävät aikakausien ja kulttuurien rajat. Lucinda Riley on luonut teoksen, joka ei ainoastaan viihdytä, vaan myös haastaa lukijaa pohtimaan syvällisiä kysymyksiä.

Tämä kirja on ehdoton lukusuositus kaikille, jotka arvostavat rikasta tarinankerrontaa ja moniulotteisia hahmoja. Se tarjoaa unohtumattoman matkan läpi ajan ja paikkojen, jättäen jälkeensä pysyvän vaikutelman.

Suosittelemme lämpimästi tutustumaan Myrskyn sisareen ja antautumaan sen tarinan vietäväksi.

Myrskyn sisar (Ally)

Arvosana: 4.8/5
4.8/5

Lisää kirjasuosituksia

Piditko tästä? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa

Tutustu uusimpiin kirjasuosituksiimme, jotka vievät sinut klassikkokirjojen ja modernien mestariteosten syvyyksiin. Etsitkö kirjavinkkejä, jotka rikastuttavat lukuhetkiäsi? Shinybook.fi tarjoaa kattavat parhaat kirjat-listaukset ja asiantuntevat suositukset kaikenlaisille kirjojen ystäville. Tutki laajaa valikoimaamme e-kirjoja, jotka tuovat kirjallisuuden ulottuvillesi missä tahansa oletkin. Jos kaipaat inspiraatiota henkiseen kasvuun, opiskele Läsnäolon voimaa löytääksesi sisäisen rauhasi. Tarjoamme sinulle suuren suomalaisen kirjakerhon saadaksesi eksklusiivisia etuja ja erikoistarjouksia helposti yhdeltä sivustolta!