Seitsemän sisarta (Maia) arvostelu & kokemuksia

Viimeksi päivitetty: 23.2.2024

Seitsemän sisarta (Maia)

Lucinda Riley

Seitsemän sisarta on Lucinda Rileyn kiehtova avausromaani samannimiseen kirjasarjaan, julkaistu vuonna 2014. Tämä teos ei ole vain kirja; se on matka läpi historian, kulttuurien ja sydäntä särkevien perhetarinojen. Valitsin arvosteltavaksi juuri tämän kirjan, koska sen monikerroksellinen tarina ja globaali näkökulma lupaavat enemmän kuin pelkän viihteen – ne tarjoavat oivalluksia ja elämyksiä.

Kirjan Tiivistelmä

Seitsemän sisarta kertoo Maia D’Apliesen ja hänen viiden sisarensa tarinan, jotka kaikki on adoptoitu lapsina ja kasvatettu rakastavasti mysteerisen Pa Saltin toimesta Atlantiksena tunnetussa linnassa Sveitsin Genevejärven rannalla. Kirjan alussa sisarukset kokoontuvat Atlantikseen kuultuaan Pa Saltin kuolemasta. Jokainen sisar saa vihjeen, joka johdattaa heidät tutkimaan omaa alkuperäänsä. Maian vihje vie hänet Brasiliaan, Rio de Janeiroon, jossa hän alkaa paljastaa omaa menneisyyttään ja suvun historiaa.

Tämä kirja ei ole vain yhden henkilön matka itsetuntemukseen, vaan se on myös kunnianosoitus 1920-luvun Riolle ja sen kulttuurille. Kirja sivuaa monia teemoja, kuten perhe, rakkaus, menetys ja itsetuntemuksen etsiminen. Sarjan ensimmäisenä osana se asettaa pohjan sisarusten tarinoille, mutta on samalla itsenäinen teos, joka ei vaadi aiempien osien tuntemusta.

Arvosana: 4.5/5
4.5/5
 • Laaja kirjavalikoima – tuhansia vaihtoehtoja
 • Offline-kuuntelu – ei tarvetta internetyhteydelle
 • Useat käyttäjäprofiilit – valitse esimerkiksi storytel perhe hinta
 • Kirjanmerkit ja muistiinpanot – personoitu lukukokemus
 • Käyttäjäystävällinen mobiilisovellus – helppo käyttää
Arvosana: 4.5/5
4.5/5
 • Laaja äänikirjojen ja e-kirjojen valikoima
 • Offline-kuuntelu ja -luku
 • Käyttäjäystävällinen sovellus
 • Personoidut suositukset lukutottumuksien perusteella
 • Monipuoliset tilausvaihtoehdot
Arvosana: 4.7/5
4.7/5
 • Tiivistetyt kirjat 15 minuutissa
 • Ääni- ja tekstivaihtoehdot
 • Monipuolinen kirjavalikoima
 • Offline-kuuntelumahdollisuus
 • Henkilökohtaiset suositukset

Mistä pidimme:

Lucinda Rileyn kirjoitustyyli on elävä ja kuvaileva, mikä herättää kirjan tapahtumapaikat henkiin ja tekee lukukokemuksesta erittäin nautinnollisen. Erityisen vaikuttava oli tapa, jolla Riley kuvaa maisemia ja ympäristöjä, tuoden lukijan suoraan tapahtumien keskipisteeseen. Maiasta tuli nopeasti suosikkihahmoni; hänen rohkeutensa, päättäväisyytensä ja herkkyytensä tekevät hänestä moniulotteisen ja mielenkiintoisen henkilön, johon on helppo samastua.

Kirjan parasta antia oli sen kyky kuljettaa lukija ajassa taaksepäin, tarjoten historiallisia yksityiskohtia, jotka ovat sekä opettavaisia että viihdyttäviä. Rileyn kyky yhdistää fiktiiviset hahmot todellisiin historiallisiin tapahtumiin ja paikkoihin on mestarillista. Tämä ei ainoastaan rikasta tarinaa, vaan myös opettaa lukijaa historiallisista aikakausista ja kulttuureista

Kritiikki:

Vaikka Seitsemän sisarta onkin monin tavoin kiehtova ja syvällinen teos, se ei ole ilman puutteitaan. Joitakin juonenkäänteitä voisi pitää ennustettavina, ja paikoitellen tarinan eteneminen tuntuu hitaalta. Lisäksi, vaikka kirjan laaja henkilögalleria on sen vahvuus, se voi myös tehdä tarinasta ajoittain vaikeaselkoisen, erityisesti kun sivuhahmojen tarinat alkavat risteillä pääjuonen kanssa.

Huolimatta näistä kritiikin aiheista, kirjan vahvuudet peittoavat heikkoudet. Riley on luonut teoksen, joka puhuttelee syvästi ja jättää jäljen lukijan mieleen.

LUKIJAKOKEMUKSIA

Lukiessani Seitsemän sisarta, tunsin vahvaa yhteyttä Maian hahmoon ja hänen matkaansa. Kirjan tarjoama historiallinen konteksti ja kulttuurien välinen matka tarjosivat paitsi viihdettä myös syvällisiä oivalluksia, jotka saivat minut pohtimaan omaa perimääni ja juuriani.

Monet muut lukijat ovat jakaneet samankaltaisia kokemuksia, kertoen kirjan herättäneen heissä uteliaisuutta omia sukujuuriaan kohtaan. Eräs lukija kuvasi, kuinka kirja rohkaisi häntä aloittamaan oman sukututkimuksensa, mikä on mielestäni yksi kirjallisuuden suurimmista lahjoista: kyky inspiroida meitä tutkimaan omaa elämäämme ja historiaamme uusin silmin.

Kirjailijan Tyylit ja Teemat

Lucinda Riley käyttää kuvailevaa ja elävää kirjoitustyyliä, joka tekee jokaisesta kohtauksesta elävän ja värikkään. Hänen kykynsä luoda monimutkaisia ja syvällisiä hahmoja, jotka kasvavat ja kehittyvät tarinan edetessä, on ihailtavaa. Riley ei pelkästään kerro tarinaa; hän maalaa sen sanoilla, luoden kuvia, jotka pysyvät lukijan mielessä pitkään kirjan sulkemisen jälkeen.

Kirjan keskeiset teemat, kuten perheen merkitys, itsetuntemuksen etsiminen ja menneisyyden vaikutus nykyhetkeen, ovat universaaleja ja ajattomia. Riley tuo nämä teemat esiin taitavasti ja herättää lukijassa tunteita ja ajatuksia, jotka ovat sekä henkilökohtaisia että yleismaailmallisia. Hänen kykynsä kutoa yhteen eri aikakausien ja kulttuurien tarinoita on erityisen vaikuttavaa, ja se tekee Seitsemän sisarta -sarjasta ainutlaatuisen lukukokemuksen.

Meidän mielipide

Seitsemän sisarta on kirja, joka vie lukijansa matkalle läpi ajan ja paikkojen, tarjoten samalla syvällisiä oivalluksia perheestä, rakkaudesta ja itsetuntemuksesta. Se on teos, joka sopii erityisesti niille, jotka nauttivat historiallisista romaaneista, perhesaagoista ja kulttuurien välisistä tarinoista. Vaikka kirja on osa laajempaa sarjaa, se seisoo vahvasti myös itsenäisenä teoksena, tarjoten lukijoille täydellisen paketin tunteita, seikkailua ja oivalluksia.

Suosittelemme lämpimästi Seitsemän sisarta kaikille, jotka etsivät kirjaa, joka ei ainoastaan viihdytä, vaan myös opettaa ja inspiroi. Se on teos, joka jättää jäljen ja saa lukijan odottamaan innolla seuraavaa osaa sarjassa.

Seitsemän sisarta (Maia)

Arvosana: 4.5/5
4.5/5

Lisää kirjasuosituksia

Piditko tästä? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa

Tutustu uusimpiin kirjasuosituksiimme, jotka vievät sinut klassikkokirjojen ja modernien mestariteosten syvyyksiin. Etsitkö kirjavinkkejä, jotka rikastuttavat lukuhetkiäsi? Shinybook.fi tarjoaa kattavat parhaat kirjat-listaukset ja asiantuntevat suositukset kaikenlaisille kirjojen ystäville. Tutki laajaa valikoimaamme e-kirjoja, jotka tuovat kirjallisuuden ulottuvillesi missä tahansa oletkin. Jos kaipaat inspiraatiota henkiseen kasvuun, opiskele Läsnäolon voimaa löytääksesi sisäisen rauhasi. Tarjoamme sinulle suuren suomalaisen kirjakerhon saadaksesi eksklusiivisia etuja ja erikoistarjouksia helposti yhdeltä sivustolta!