Se päättyy meihin arvostelu & kokemuksia

Viimeksi päivitetty: 5.6.2024

Se päättyy meihin

Colleen Hoover

Colleen Hooverin Se päättyy meihin (It Ends with Us) on vuonna 2016 julkaistu vaikuttava romaani, joka käsittelee vaikeita ja ajankohtaisia aiheita, kuten perheväkivaltaa ja parisuhteen dynamiikkaa. Hoover on tunnettu tunteisiin vetoavista ja syvällisistä tarinoistaan, ja Se päättyy meihin ei ole poikkeus. Tämä kirja on saanut paljon huomiota ja ylistystä sekä lukijoilta että kriitikoilta.

Valitsin tämän kirjan arvosteltavaksi sen laajan suosion ja merkittävien teemojen vuoksi. Teoksen käsittelytavat ja aihepiirit herättävät paljon keskustelua, ja se tarjoaa mahdollisuuden syvälliseen analyysiin. Kirjan henkilökohtainen ja tunteellinen lähestymistapa tekee siitä erinomaisen keskustelunaiheen niin lukupiireissä kuin yksittäisissä arvosteluissa.

Kirjan Tiivistelmä

Se päättyy meihin seuraa Lily Bloomin elämää, joka ei ole ollut aina helppoa. Lily on muuttanut Mainerin pikkukaupungista Bostoniin, jossa hän perustaa oman kukkakaupan ja pyrkii rakentamaan itselleen paremman elämän. Lily kohtaa ja rakastuu hurmaavaan neurokirurgiin, Ryle Kincaidiin, joka vaikuttaa täydelliseltä kumppanilta. Kuitenkin Rylellä on synkkä puoli, joka alkaa paljastua vähitellen.

Samalla kun Lily navigoi uutta suhdettaan, hänen entinen rakkautensa, Atlas Corrigan, ilmestyy jälleen hänen elämäänsä. Atlas oli Lilyn ensirakkaus ja turva, kun hän oli nuori ja haavoittuvainen. Atlaksen paluu tuo mukanaan monia muistoja ja tunteita, jotka uhkaavat rikkoa kaiken, mitä Lily on rakentanut Rylelle.

Kirjan keskeisiä teemoja ovat rakkaus, väkivalta, anteeksianto ja itsensä löytäminen. Hoover käsittelee näitä teemoja hienovaraisesti ja realistisesti, tarjoten lukijalle syvällisen katsauksen siihen, kuinka monimutkaisia ja ristiriitaisia tunteet voivat olla.

Arvosana: 4.5/5
4.5/5
 • Laaja kirjavalikoima – tuhansia vaihtoehtoja
 • Offline-kuuntelu – ei tarvetta internetyhteydelle
 • Useat käyttäjäprofiilit – valitse esimerkiksi storytel perhe hinta
 • Kirjanmerkit ja muistiinpanot – personoitu lukukokemus
 • Käyttäjäystävällinen mobiilisovellus – helppo käyttää
Arvosana: 4.5/5
4.5/5
 • Laaja äänikirjojen ja e-kirjojen valikoima
 • Offline-kuuntelu ja -luku
 • Käyttäjäystävällinen sovellus
 • Personoidut suositukset lukutottumuksien perusteella
 • Monipuoliset tilausvaihtoehdot
Arvosana: 4.7/5
4.7/5
 • Tiivistetyt kirjat 15 minuutissa
 • Ääni- ja tekstivaihtoehdot
 • Monipuolinen kirjavalikoima
 • Offline-kuuntelumahdollisuus
 • Henkilökohtaiset suositukset

Mistä pidimme:

Se päättyy meihin on kirja, joka todella koskettaa sydäntä. Hooverin kirjoitustyyli on yksi teoksen suurimmista vahvuuksista. Hän osaa vangita lukijan tunteet ja vetää heidät syvälle tarinan sisään. Kirjoitustyyli on sujuvaa ja helposti seurattavaa, mikä tekee kirjasta helpon lukea, vaikka sen aiheet ovat raskaita.

Erityisesti pidin hahmojen kehityksestä. Lily on vahva ja monimutkainen hahmo, jonka kamppailut ovat käsinkosketeltavia ja uskottavia. Hänen kasvutarinaansa on helppo samaistua, ja hänen päätöksensä ja tunteensa ovat hyvin perusteltuja. Suosikkihahmoni on Atlas, sillä hänen läsnäolonsa tuo toivoa ja vakautta Lilyn elämään. Atlas edustaa menneisyyden turvallisuutta ja nykyisyyden mahdollisuuksia.

Kirjan parhaat osat liittyvät sen kykyyn käsitellä vaikeita aiheita realistisesti ja herkästi. Hoover ei pelkää näyttää perheväkivallan rumuutta ja sen monimutkaisuutta. Hän kuvaa hienosti, miten rakkaus ja väkivalta voivat kietoutua toisiinsa ja miten vaikeaa on tehdä oikeita päätöksiä vaikeissa tilanteissa.

Kritiikki:

Vaikka kirja on monella tapaa erinomainen, siinä on myös joitakin heikkouksia. Erityisesti minua häiritsi joitakin juoniaukkoja ja hahmojen epäjohdonmukaisuuksia. Esimerkiksi Ryle tuntuu ajoittain liian täydelliseltä ollakseen totta, mikä vähentää hänen hahmonsa uskottavuutta. Vaikka hänen synkkä puolensa paljastuu, se tapahtuu ehkä liian äkillisesti ja tuntuu hieman väkinäiseltä.

Lisäksi kirjan sivuhahmot jäävät toisinaan pinnallisiksi. Vaikka päähenkilöiden väliset suhteet ovat hyvin kehittyneitä, sivuhahmojen tarinoita ja persoonallisuuksia ei syvennetä tarpeeksi, mikä jättää heidät hieman etäisiksi.

Olin myös hieman pettynyt siihen, kuinka nopeasti kirjan loppuratkaisuun päädyttiin. Loppu tuntui kiirehdityltä, ja olisin toivonut enemmän syvyyttä ja aikaa käsitellä kaikkia tarinan elementtejä.

LUKIJAKOKEMUKSIA

Se päättyy meihin on koskettanut monia lukijoita henkilökohtaisella tasolla. Useat lukijat ovat jakaneet tarinoitaan ja kokemuksiaan, jotka resonoi kirjan teemojen kanssa. Eräs lukija kertoi, kuinka kirja auttoi häntä ymmärtämään omaa lapsuuttaan ja perheväkivaltaa, jota hän oli kokenut. Hän koki, että Hooverin realistinen kuvaus auttoi häntä käsittelemään omia traumojaan ja löytämään voimaa jatkaa eteenpäin.

Toinen lukija jakoi, kuinka kirja avasi hänen silmänsä suhteiden monimutkaisuudelle ja auttoi häntä näkemään, ettei väkivalta ole koskaan hyväksyttävää, vaikka rakkaus olisikin mukana kuvioissa. Tämä lukija kertoi, että kirja antoi hänelle rohkeutta tehdä vaikeita päätöksiä omassa elämässään ja etsiä apua.

Monet lukijat ovat myös ylistäneet Hooverin kykyä herättää tunteita ja saada heidät itkemään, nauramaan ja tuntemaan syvästi. Se päättyy meihin on kirja, joka jättää jälkensä ja joka herättää keskustelua tärkeistä ja ajankohtaisista aiheista.

Kirjailijan Tyylit ja Teemat

Colleen Hooverin kirjoitustyyli on erittäin vetovoimainen ja emotionaalisesti latautunut. Hänen tapansa kuvata tunteita ja ihmisten välisiä suhteita on poikkeuksellisen vahva. Hoover käyttää aktiivista ääntä ja vaihtelevia lauserakenteita, mikä tekee tekstistä dynaamista ja elävää. Tämä tyyli auttaa lukijaa syventymään tarinaan ja tuntemaan yhteyttä hahmoihin.

Kirjan keskeiset teemat ovat rakkaus, väkivalta ja anteeksianto. Hoover käsittelee näitä teemoja hienovaraisesti ja monipuolisesti, tuoden esiin niiden monimutkaisuuden ja ristiriitaisuuden. Esimerkiksi perheväkivaltaa käsitellään realistisesti ja syvällisesti, mikä tarjoaa lukijalle mahdollisuuden ymmärtää paremmin uhreja ja heidän päätöksiään.

”Ei ole olemassa pahoja ihmisiä. On vain ihmisiä, jotka tekevät pahoja asioita.” Tämä lainaus kirjasta tiivistää hyvin Hooverin filosofian ihmisten ja heidän tekojen tarkastelusta. Kirjailija tuo esiin, että ihmiset ovat monimutkaisia ja heidän tekojensa taustalla on usein syvempiä syitä ja traumoja.

Hoover käyttää myös symboliikkaa ja kuvallista kieltä vahvistamaan tarinan teemoja. Esimerkiksi kukkakauppa, jonka Lily perustaa, toimii symbolina kasvulle ja uudelle alulle. Tämä visuaalinen kieli tekee tarinasta elävämmän ja auttaa lukijaa ymmärtämään teemoja syvemmällä tasolla.

Meidän mielipide

Yhteenvetona voimme sanoa, että Se päättyy meihin on syvällinen ja koskettava kirja, joka käsittelee vaikeita aiheita realistisesti ja empaattisesti. Suosittelemme tätä kirjaa erityisesti niille, jotka arvostavat tunteisiin vetoavia tarinoita ja jotka haluavat syventyä perheväkivallan ja parisuhteiden monimutkaisuuteen.

Kirja sopii hyvin aikuisille ja nuorille aikuisille, jotka etsivät syvällistä ja ajatuksia herättävää luettavaa. Erityisesti he, jotka pitävät romanttisista tarinoista, joissa on vahva emotionaalinen ja psykologinen ulottuvuus, löytävät tästä kirjasta paljon arvokasta sisältöä.

Suosittelemme lukijoita itse lukemaan tai kuuntelemaan kirjan, sillä se tarjoaa unohtumattoman ja opettavaisen kokemuksen. Se päättyy meihin ei ole vain tarina rakkaudesta, vaan myös tarina itsensä löytämisestä ja rohkeudesta tehdä oikeita päätöksiä vaikeissa tilanteissa.

Lopuksi haluamme vielä kerran painottaa, kuinka tärkeää on, että tällaisia kirjoja kirjoitetaan ja luetaan. Ne auttavat meitä ymmärtämään maailmaa ja toisiamme paremmin, ja ne tarjoavat tukea ja toivoa niille, jotka kamppailevat samojen ongelmien kanssa tosielämässä.

Se päättyy meihin

Arvosana: 4.1/5
4.1/5

Lisää kirjasuosituksia

Piditko tästä? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa

Tutustu uusimpiin kirjasuosituksiimme, jotka vievät sinut klassikkokirjojen ja modernien mestariteosten syvyyksiin. Etsitkö kirjavinkkejä, jotka rikastuttavat lukuhetkiäsi? Shinybook.fi tarjoaa kattavat parhaat kirjat-listaukset ja asiantuntevat suositukset kaikenlaisille kirjojen ystäville. Tutki laajaa valikoimaamme e-kirjoja, jotka tuovat kirjallisuuden ulottuvillesi missä tahansa oletkin. Jos kaipaat inspiraatiota henkiseen kasvuun, opiskele Läsnäolon voimaa löytääksesi sisäisen rauhasi. Tarjoamme sinulle suuren suomalaisen kirjakerhon saadaksesi eksklusiivisia etuja ja erikoistarjouksia helposti yhdeltä sivustolta!