Kuun sisar (Tiggy) arvostelu & kokemuksia

Viimeksi päivitetty: 23.2.2024

Kuun sisar (Tiggy)

Lucinda Riley

Kuun sisar, kirjoittanut Lucinda Riley, on viides osa kiehtovaa Seitsemän sisarta -sarjaa, joka julkaistiin vuonna 2018. Tämä kirjasarja on saanut lukijat ympäri maailman lumoutumaan Riley’n kyvystä kutoa yhteen monimutkaisia juonia ja syvällisiä hahmoja. Valitsin arvosteltavaksi juuri tämän kirjan, koska olen seurannut Seitsemän sisarta -sarjaa alusta asti, ja Tiggy’n tarina on aina kiehtonut minua erityisesti. Hänen yhteytensä luontoon ja eläimiin sekä mystinen perimänsä tekevät hänestä hahmon, johon halusin ehdottomasti tutustua paremmin.

Kirjan Tiivistelmä

Kuun sisar vie lukijan matkalle Skotlannin ylänköjen syrjäisille seuduille ja Espanjan Granadan mustalaisten luoliin juuri, kun Espanja on vajoamassa sisällissotaan. Kirja kertoo kahden naisen, Tiggy D’Aplièsen ja Lucía Amaya-Albaycinin, tarinat, jotka kietoutuvat toisiinsa odottamattomilla tavoilla. Tiggy, joka työskentelee hirvisuojelualueella Skotlannissa, löytää itsensä yhtäkkiä työttömänä, mutta saa tarjouksen, joka muuttaa hänen elämänsä suunnan täysin. Toisaalta Lucía, joka on syntynyt vuonna 1912 Granadassa, on määrätty tulemaan sukupolvensa suurimmaksi flamencotanssijaksi. Heidän tarinansa kuljettavat lukijaa läpi historian, kulttuurien ja intohimojen, paljastaen samalla syvällisiä totuuksia rakkaudesta, kohtalosta ja siitä, mitä todella tarkoittaa löytää oma paikkansa maailmassa.

Vaikka Kuun sisar on osa laajempaa sarjaa, se seisoo vahvasti myös itsenäisenä teoksena. Sarjan aiempien osien tuntemus rikastuttaa kokemusta, mutta ei ole välttämätöntä tämän kirjan nauttimiseksi.

Mistä pidimme:

Kirjan kirjoitustyyli oli ensimmäinen asia, joka minuun vaikutti syvästi. Riley’n kyky luoda eläviä, hengittäviä maailmoja sanoilla on vertaansa vailla. Jokainen kuvaus Skotlannin ylängöistä ja Espanjan flamencobaareista oli niin elävä, että tunsin olevani paikan päällä.

Tiggy’n hahmo, hänen viattomuutensa, rohkeutensa ja syvä yhteytensä luontoon, teki hänestä välittömästi suosikkihahmoni. Hänen matkansa itsetuntemukseen ja perimänsä ymmärtämiseen oli kirjan parasta antia. Se ei ainoastaan vienyt minua läpi upeiden maisemien, vaan myös opetti arvokkaita opetuksia luonnon kunnioittamisesta ja omien juurien arvostamisesta.

Kritiikki:

Vaikka nautin kirjasta suuresti, oli siinä hetkiä, jotka tuntuivat hieman venytetyiltä. Erityisesti Lucían tarinan osuudet, vaikka kiehtovia historiallisesta näkökulmasta, tuntuivat paikoitellen tarpeettoman pitkiltä ja veivät huomiota pois Tiggy’n nykyaikaisesta tarinasta.

Olisin myös toivonut, että kirjan loppuratkaisu olisi tuonut enemmän yllätyksiä ja käänteitä, sillä loppu tuntui ennakoitavalta verrattuna sarjan aiempien osien dramaattisiin loppukohtauksiin.

LUKIJAKOKEMUKSIA

Lukiessani Kuun sisarta, tunsin vahvaa yhteyttä Tiggy’n hahmoon, erityisesti hänen rakkautensa eläimiin ja luontoon. Tämä kirja sai minut pohtimaan omaa suhdettani luontoon ja eläimiin, ja kuinka tärkeää on löytää oma paikkansa maailmassa. Monet muut lukijat ovat jakaneet samankaltaisia kokemuksia, kertoen kuinka kirja on herättänyt heissä halun ymmärtää paremmin omaa perimäänsä ja juuriaan.

Kirjailijan Tyylit ja Teemat

Lucinda Riley on mestari luomaan monimutkaisia hahmoja ja syvällisiä teemoja, jotka resonoi lukijoiden sydämissä ympäri maailman. Kuun sisar ei ole poikkeus. Kirjan teemat, kuten perhe, rakkaus, kohtalo ja itsetuntemus, on käsitelty taidokkaasti, tuoden esiin niiden monimutkaisuuden ja kauneuden. Riley’n kirjoitustyyli, joka yhdistelee historiallisia faktoja ja kuvitteellisia elementtejä, tekee tarinasta paitsi opettavaisen myös viihdyttävän.

Meidän mielipide

Kuun sisar on ehdottomasti lukemisen arvoinen teos, erityisesti niille, jotka arvostavat syvällisiä hahmoja, kiehtovia historiallisia ympäristöjä ja monitahoisia teemoja. Vaikka kirja on osa laajempaa sarjaa, se tarjoaa ainutlaatuisen ja täydellisen lukukokemuksen myös itsenäisenä teoksena.

Suosittelemme tätä kirjaa erityisesti historiallisen fiktion, romanssin ja seikkailun ystäville.

Kuun sisar (Tiggy)

Arvosana: 4.6/5
4.6/5

Lisää kirja-arvosteluja