Helmen sisar (CeCe) arvostelu & kokemuksia

Viimeksi päivitetty: 23.2.2024

Helmen sisar (CeCe)

Lucinda Riley

”Helmen sisar” on Lucinda Rileyn kirjoittama, vuonna 2017 julkaistu romaani. Se on neljäs osa suositussa Seitsemän sisarta -sarjassa, joka kertoo kuuden adoptoidun sisaruksen matkasta löytääkseen omat juurensa Pa Salt -nimisen miljardöörin kuoleman jälkeen. Valitsin arvosteltavaksi juuri tämän kirjan, koska olen seurannut sarjaa alusta asti ja CeCen tarina vaikutti erityisen kiehtovalta hänen taiteellisen luonteensa ja matkansa vuoksi.

Kirjan Tiivistelmä

”Helmen sisar” vie lukijan CeCe D’Aplièsen matkalle, joka alkaa, kun hän tuntee jäävänsä yksin sisartensa löydettyä omat tiensä. CeCe päättää lähteä Englannista selvittämään omaa menneisyyttään, ainoana johtolankanaan mustavalkoinen valokuva ja nimi: Kitty McBride, nainen, joka eli Australiassa yli sata vuotta sitten. Matka vie CeCen ensin Thaimaahan, Krabin upeille rannoille, ja lopulta Australiaan, jossa hän kohtaa menneisyytensä ja löytää uuden suunnan elämälleen. Kirjassa käsitellään teemoja, kuten identiteetti, perheen merkitys ja itsetuntemuksen löytäminen. Sarjan aiempien osien tuntemus syventää lukukokemusta, mutta ”Helmen sisar” toimii myös itsenäisenä teoksena.

Arvosana: 4.5/5
4.5/5

Storytel

  • Laaja kirjavalikoima – tuhansia vaihtoehtoja
  • Offline-kuuntelu – ei tarvetta internetyhteydelle
  • Useat käyttäjäprofiilit – valitse esimerkiksi storytel perhe hinta
  • Kirjanmerkit ja muistiinpanot – personoitu lukukokemus
  • Käyttäjäystävällinen mobiilisovellus – helppo käyttää
Arvosana: 4.6/5
4.6/5

Bookbeat

  • Rajaton kirjojen kuuntelu ja lukeminen.
  • Käyttäjäystävällinen, intuitiivinen sovellus.
  • Laaja kirjavalikoima useilla kielillä.
  • Joustavat tilausvaihtoehdot kaikille käyttäjille.
  • Ilmainen kokeilujakso ilman sitoutumista.

Mistä pidimme:

Kirjan suurin vahvuus on sen kirjoitustyyli ja hahmojen kehitys. Lucinda Riley on mestari luomaan eläviä, moniulotteisia hahmoja, jotka kasvavat ja kehittyvät tarinan edetessä. CeCe, joka alussa vaikuttaa ujolta ja epävarmalta, löytää matkansa aikana rohkeuden ja päättäväisyyden, jotka olivat piilossa hänen sisällään.

Suosikkihahmoni kirjassa oli Kitty McBride, jonka tarina vuorottelee CeCen matkan kanssa. Kittyn rohkeus ja päättäväisyys aikana, jolloin naisen asema oli rajoitettu, teki hänestä inspiroivan hahmon.

Parasta kirjassa oli sen kyky kuljettaa lukija eri aikakausille ja kulttuureihin. Riley kuvaa niin Thaimaan rantoja kuin Australian aavikkoakin tavalla, joka herättää kuvat eloon lukijan mielessä. Tämä, yhdistettynä syvälliseen tietoon aboriginaalien kulttuurista ja historiasta, rikastuttaa tarinaa merkittävästi.

Kritiikki:

Vaikka ”Helmen sisar” onkin kiehtova ja hyvin kirjoitettu, joitakin elementtejä olisin toivonut käsiteltävän toisin. Erityisesti CeCen kehityskaari tuntui paikoitellen hieman nopeutetulta, ja olisin kaivannut syvempää sukellusta hänen sisäiseen maailmaansa.

Lisäksi, vaikka kirjan kattavat historialliset ja kulttuuriset yksityiskohdat ovat vaikuttavia, ne voivat toisinaan tuntua hieman ylitsepursuavilta ja hidastaa tarinan kulkua.

LUKIJAKOKEMUKSIA

Lukiessani ”Helmen sisarta” tunsin vahvaa yhteyttä CeCen hahmoon, erityisesti hänen taiteilijuutensa ja itsensä etsimisen matkan osalta. Kirja sai minut pohtimaan omaa identiteettiäni ja sitä, miten menneisyys vaikuttaa siihen, keitä olemme. Olen nähnyt monien muiden lukijoiden jakavan samankaltaisia kokemuksia, erityisesti niiden, jotka ovat kokeneet olevansa ”kadoksissa” elämässään. Monille CeCen tarina on toiminut inspiraationa ottaa rohkeita askeleita kohti tuntematonta.

Kirjailijan Tyylit ja Teemat

Lucinda Rileyn kirjoitustyyli on elävä ja kuvaileva, mikä tekee lukukokemuksesta nautinnollisen ja immersiivisen. Hänen kykynsä kuvata ympäristöjä ja hahmojen tunteita saa tarinan tuntumaan todelliselta. Kirjan keskeiset teemat, kuten perhe, itsetuntemus ja menneisyyden vaikutus nykyhetkeen, on käsitelty taidokkaasti. Riley tuo esiin nämä teemat tavalla, joka haastaa lukijan pohtimaan omaa elämäänsä ja valintojaan.

Meidän mielipide

”Helmen sisar” on syvällinen ja koskettava romaani, joka vie lukijan matkalle halki aikojen ja kulttuurien. Se on erityisen suositeltava niille, jotka arvostavat monimutkaisia hahmoja ja rikasta tarinankerrontaa. Kirja sopii erinomaisesti historiallisen fiktion ystäville sekä niille, jotka etsivät tarinoita itsetuntemuksesta ja perheen merkityksestä. Suosittelemme lämpimästi lukemaan ”Helmen sisaren” ja koko Seitsemän sisarta -sarjan, sillä ne tarjoavat unohtumattomia lukukokemuksia.

Lucinda Rileyn ”Helmen sisar” on teos, joka jättää jäljen ja inspiroi lukijaa katsomaan omaa elämäänsä uusin silmin.

Helmen sisar (CeCe)

Arvosana: 4.9/5
4.9/5

Lisää kirjasuosituksia

Piditko tästä? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa

Tutustu uusimpiin kirjasuosituksiimme, jotka vievät sinut klassikkokirjojen ja modernien mestariteosten syvyyksiin. Etsitkö kirjavinkkejä, jotka rikastuttavat lukuhetkiäsi? Shinybook.fi tarjoaa kattavat parhaat kirjat-listaukset ja asiantuntevat suositukset kaikenlaisille kirjojen ystäville. Tutki laajaa valikoimaamme e-kirjoja, jotka tuovat kirjallisuuden ulottuvillesi missä tahansa oletkin. Jos kaipaat inspiraatiota henkiseen kasvuun, opiskele Läsnäolon voimaa löytääksesi sisäisen rauhasi. Tarjoamme sinulle suuren suomalaisen kirjakerhon saadaksesi eksklusiivisia etuja ja erikoistarjouksia helposti yhdeltä sivustolta!