Atlas, Papa Saltin tarina arvostelu & kokemuksia

Viimeksi päivitetty: 23.2.2024

Atlas, Papa Saltin tarina

Harry Whittaker & Lucinda Riley

Atlas, Papa Saltin tarina, kirjoittanut Lucinda Riley, julkaistiin vuonna 2023 ja on viimeinen osa suositussa Seitsemän sisarta -sarjassa. Tämä kirja herätti kiinnostukseni, sillä olen seurannut sarjaa alusta asti, ja olin innokas saamaan selville, miten Riley kutoo yhteen kaikki aiemmissa kirjoissa esitetyt langat ja mysteerit. Sarjan päättävä teos lupasi tarjota vastauksia moniin kysymyksiin, jotka ovat kiehtoneet lukijoita sarjan alusta lähtien.

Kirjan Tiivistelmä

Atlas, Papa Saltin tarina vie lukijat läpi vuosikymmenten, alkaen 1928 Pariisista ja päättyen vuoteen 2008 Egeanmerellä. Kirja kertoo Pa Saltista, mysteerisestä miljardööristä, joka adoptoi seitsemän tytärtä eri puolilta maailmaa. Jokainen sarjan kirja on keskittynyt yhden sisaren tarinaan ja heidän matkaansa löytääkseen omat juurensa Pa Saltin jättämien vihjeiden avulla. Tässä viimeisessä osassa keskitytään Pa Saltin omaan tarinaan, paljastaen hänen menneisyytensä salaisuudet ja syyt siihen, miksi hän päätti koota yhteen tämän epätavallisen perheen.

Vaikka kirja on osa sarjaa, se on kirjoitettu niin, että uudetkin lukijat voivat nauttia siitä ilman, että heidän tarvitsee tuntea sarjan aiempia osia. Kuitenkin sarjan seuraajille Atlas tarjoaa syvällisemmän ymmärryksen ja tyydyttäviä vastauksia pitkään jatkuneisiin mysteereihin.

Arvosana: 4.5/5
4.5/5
 • Laaja kirjavalikoima – tuhansia vaihtoehtoja
 • Offline-kuuntelu – ei tarvetta internetyhteydelle
 • Useat käyttäjäprofiilit – valitse esimerkiksi storytel perhe hinta
 • Kirjanmerkit ja muistiinpanot – personoitu lukukokemus
 • Käyttäjäystävällinen mobiilisovellus – helppo käyttää
Arvosana: 4.5/5
4.5/5
 • Laaja äänikirjojen ja e-kirjojen valikoima
 • Offline-kuuntelu ja -luku
 • Käyttäjäystävällinen sovellus
 • Personoidut suositukset lukutottumuksien perusteella
 • Monipuoliset tilausvaihtoehdot
Arvosana: 4.7/5
4.7/5
 • Tiivistetyt kirjat 15 minuutissa
 • Ääni- ja tekstivaihtoehdot
 • Monipuolinen kirjavalikoima
 • Offline-kuuntelumahdollisuus
 • Henkilökohtaiset suositukset

Mistä pidimme:

Lucinda Rileyn kirjoitustyyli on lumoava, ja hän onnistuu pitämään lukijan kiinnostuksen yllä koko kirjan ajan. Atlas on mestariteos, joka yhdistää historiallisen fiktion, romanssin ja mysteerin elementit saumattomasti. Kirjan hahmojen kehitys on syvällistä, ja erityisesti Pa Saltin hahmo on kirjoitettu moniulotteisesti ja kiehtovasti. Hän on hahmo, joka herättää sekä myötätuntoa että ihailua hänen monimutkaisen luonteensa ja tekojensa kautta.

Suosikkihahmoni kirjassa oli ehdottomasti Maia, vanhin sisar, jonka rooli perheen kokoajana ja tukipilarina on ollut keskeinen koko sarjan ajan. Hänen lämpönsä, vahvuutensa ja kykynsä ymmärtää muita tekevät hänestä erityisen.

Kirjan parasta antia oli sen kyky sitoa yhteen kaikki sarjan langat ja tarjota lukijoille tyydyttävä päätös. Rileyn kyky luoda monimutkaisia, mutta uskottavia juonenkäänteitä on ihailtavaa, ja se pitää lukijan kiinnostuksen yllä viimeiselle sivulle asti.

Kritiikki:

Vaikka Atlas onkin vaikuttava teos, se ei ole ilman puutteitaan. Joitakin juonenkäänteitä olisi voitu kehittää paremmin, ja paikoitellen tarina tuntui venytetyltä. Lisäksi, vaikka sarjan aiempien kirjojen tuntemus ei ole välttämätöntä, se varmasti syventää lukukokemusta ja auttaa ymmärtämään hahmojen motiiveja paremmin.

Olen myös sitä mieltä, että kirjan loppuratkaisu jätti joitakin kysymyksiä avoimeksi, mikä voi olla turhauttavaa lukijoille, jotka odottivat selkeämpiä vastauksia. Tämä voi olla seurausta siitä, että kirjailija Lucinda Riley menehtyi kirjan kirjoitusprosessin aikana, ja hänen poikansa Harry Whittaker viimeisteli teoksen.

LUKIJAKOKEMUKSIA

Lukukokemukseni Atlas, Papa Saltin tarinasta oli syvästi liikuttava ja mukaansatempaava. Kirjan tarina, joka kuljettaa läpi eri aikakausien ja kulttuurien, tarjosi ainutlaatuisen matkan, joka sai minut pohtimaan omaa perhettäni ja juuriani. Erityisesti kirjan kyky kertoa tarinoita, jotka ylittävät ajan ja paikan, teki siitä unohtumattoman kokemuksen.

Olen jakanut kokemuksiani muiden sarjan fanien kanssa, ja moni on ilmaissut samankaltaisia tunteita. Eräs lukija kertoi, kuinka kirja sai hänet tutkimaan omaa sukupuutaan ja ymmärtämään paremmin perheensä historiaa. Toinen lukija puolestaan mainitsi, kuinka kirjan teemat ystävyydestä, rakkaudesta ja anteeksiannosta ovat universaaleja ja koskettavat jokaista meistä syvällä tasolla.

Kirjan vaikutus minuun oli merkittävä. Se ei ainoastaan tarjonnut viihdyttävää lukukokemusta, vaan myös herätti kysymyksiä identiteetistä, perheestä ja siitä, mitä todella merkitsee kuulua johonkin. Rileyn kyky luoda tarina, joka resonoi lukijoiden syvimmillä tasoilla, on todella vaikuttava.

Kirjailijan Tyylit ja Teemat

Lucinda Rileyn kirjoitustyyli Atlas, Papa Saltin tarinassa on eloisa ja kuvailu. Hän käyttää rikasta kieltä ja yksityiskohtaisia kuvauksia, jotka herättävät kirjan tapahtumapaikat eloon lukijan mielessä. Rileyn taito luoda monimutkaisia, mutta samalla syvästi inhimillisiä hahmoja, tekee hänen tarinoistaan erityisen puhuttelevia.

Kirjan keskeiset teemat, kuten perhe, rakkaus, menetys ja itsetuntemuksen etsiminen, on käsitelty taidokkaasti. Rileyn kyky käsitellä näitä universaaleja teemoja tuoreella ja koskettavalla tavalla tekee Atlasista paitsi viihdyttävän myös ajatuksia herättävän lukukokemuksen. Erityisesti teema perheen merkityksestä, ei vain verisiteiden kautta, vaan myös niiden ihmisten kautta, jotka valitsemme elämäämme, resonoi vahvasti.

Meidän mielipide

Atlas, Papa Saltin tarina on epäilemättä vaikuttava päätös Seitsemän sisarta -sarjalle. Kirja ei ainoastaan vastaa moniin sarjan aikana heränneisiin kysymyksiin, vaan tarjoaa myös syvällisen ja tunteikkaan lukukokemuksen. Lucinda Riley on jättänyt jälkeensä perinnön, joka elää lukijoiden sydämissä vielä pitkään.

Suosittelen tätä kirjaa erityisesti niille, jotka ovat seuranneet Seitsemän sisarta -sarjaa, mutta myös uusille lukijoille, jotka etsivät syvällistä ja moniulotteista tarinaa. Kirja sopii erinomaisesti niille, jotka arvostavat historiallista fiktiota, perhesaagoja ja tarinoita, jotka tutkivat ihmisen syvintä olemusta ja yhteyksiä toisiinsa.

Vaikka Atlas voi olla haastava teos niille, jotka eivät ole tuttuja sarjan aiempien osien kanssa, sen tarjoama lukukokemus on niin rikas ja palkitseva, että se kannattaa ehdottomasti kokea. Kirja on todistus Lucinda Rileyn lahjakkuudesta kertojana ja hänen kyvystään luoda tarinoita, jotka koskettavat ja inspiroivat.

Suosittelemme lämpimästi lukijoita tutustumaan Atlas, Papa Saltin tarinaan ja antautumaan sen tarjoaman ainutlaatuisen matkan vietäväksi. Se on matka, joka vie läpi ajan ja paikan, sydämeen ja sieluun, jättäen jälkeensä pysyvän vaikutuksen.

Atlas, Papa Saltin tarina

Arvosana: 4.8/5
4.8/5

Lisää kirjasuosituksia

Piditko tästä? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa

Tutustu uusimpiin kirjasuosituksiimme, jotka vievät sinut klassikkokirjojen ja modernien mestariteosten syvyyksiin. Etsitkö kirjavinkkejä, jotka rikastuttavat lukuhetkiäsi? Shinybook.fi tarjoaa kattavat parhaat kirjat-listaukset ja asiantuntevat suositukset kaikenlaisille kirjojen ystäville. Tutki laajaa valikoimaamme e-kirjoja, jotka tuovat kirjallisuuden ulottuvillesi missä tahansa oletkin. Jos kaipaat inspiraatiota henkiseen kasvuun, opiskele Läsnäolon voimaa löytääksesi sisäisen rauhasi. Tarjoamme sinulle suuren suomalaisen kirjakerhon saadaksesi eksklusiivisia etuja ja erikoistarjouksia helposti yhdeltä sivustolta!