Top 4 parasta äänikirjapalvelua | Katso vertailun voittaja!

Viimeksi päivitetty: 14.6.2024

Äänikirjapalveluiden suosio on kasvanut valtavasti viime vuosina, tarjoten käyttäjilleen helpon ja kätevän tavan nauttia kirjoista missä ja milloin tahansa. Olitpa sitten työmatkalla, lenkillä tai rentoutumassa kotona, äänikirjat ovat loistava tapa rikastuttaa arkea.

Tässä artikkelissa vertailemme neljää suosittua äänikirjapalvelua – Storytel, Nextory, BookBeat ja Blinkist – auttaaksemme sinua löytämään parhaan äänikirjapalvelun juuri sinulle.

Lue lisää…

Miksi äänikirjapalvelu kannattaa?

Äänikirjapalvelut tarjoavat monia etuja perinteisiin kirjoihin verrattuna. Ensinnäkin, ne ovat uskomattoman käteviä. Voit kuunnella kirjoja missä tahansa ja milloin tahansa. Tämä tarkoittaa, että voit nauttia suosikkikirjoistasi esimerkiksi työmatkalla, kotitöitä tehdessä tai vaikka lenkillä.

Toiseksi, äänikirjapalvelut tarjoavat valtavan valikoiman kirjoja eri genreistä, joten löydät varmasti jotakin, joka kiinnostaa sinua. Monet palvelut tarjoavat myös ilmaisen kokeilujakson, joten voit testata palvelua ennen sitoutumista. Tämä on erinomainen tilaisuus löytää paras äänikirja sinulle ja perheellesi.

Lopuksi, äänikirjat ovat loistava tapa lisätä lukemista päivittäiseen rutiiniin ilman, että sinun tarvitsee varata erityistä aikaa kirjojen lukemiseen. Voit hyödyntää esimerkiksi aamu- ja iltamatkat tehokkaammin, ja samalla kasvattaa lukemistasi.

Vertailun sisältö

Parhaat äänikirjapalvelut 2024

Arvosana: 4.7/5
4.7/5

Bookbeat

 • Rajaton kirjojen kuuntelu ja lukeminen.
 • Käyttäjäystävällinen, intuitiivinen sovellus.
 • Laaja kirjavalikoima useilla kielillä.
 • Joustavat tilausvaihtoehdot kaikille käyttäjille.
 • Ilmainen kokeilujakso ilman sitoutumista.
Arvosana: 4.7/5
4.7/5

Blinklist

 • Tiivistetyt kirjat 15 minuutissa
 • Ääni- ja tekstivaihtoehdot
 • Monipuolinen kirjavalikoima
 • Offline-kuuntelumahdollisuus
 • Henkilökohtaiset suositukset
Arvosana: 4.5/5
4.5/5

Nextory

 • Laaja äänikirjojen ja e-kirjojen valikoima
 • Offline-kuuntelu ja -luku
 • Käyttäjäystävällinen sovellus
 • Personoidut suositukset lukutottumuksien perusteella
 • Monipuoliset tilausvaihtoehdot
Arvosana: 4.5/5
4.5/5

Storytel

 • Laaja kirjavalikoima – tuhansia vaihtoehtoja
 • Offline-kuuntelu – ei tarvetta internetyhteydelle
 • Useat käyttäjäprofiilit – valitse esimerkiksi storytel perhe hinta
 • Kirjanmerkit ja muistiinpanot – personoitu lukukokemus
 • Käyttäjäystävällinen mobiilisovellus – helppo käyttää

Mitä ottaa huomioon äänikirjapalvelua valitessa?

Äänikirjapalvelua valitessa kannattaa ottaa huomioon muutamia tärkeitä tekijöitä, jotta löydät parhaan mahdollisen vaihtoehdon itsellesi.

1. Kirjaston laajuus ja monipuolisuus

Ensimmäinen asia, johon kannattaa kiinnittää huomiota, on palvelun kirjaston laajuus ja monipuolisuus. Kuinka monta kirjaa palvelu tarjoaa? Onko tarjolla sekä suomen- että englanninkielisiä kirjoja? Entä löytyykö palvelusta suosikkigenresi teoksia, kuten dekkareita, romaaneja tai tietokirjallisuutta? Tämä on erityisen tärkeää, sillä haluat varmistaa, että palvelu tarjoaa tarpeeksi sisältöä, joka kiinnostaa sinua.

2. Käyttöliittymä ja käyttäjäkokemus

Toinen tärkeä tekijä on käyttöliittymä ja käyttäjäkokemus. Onko sovellus helppokäyttöinen ja intuitiivinen? Toimiiko sovellus hyvin eri laitteilla, kuten älypuhelimilla, tableteilla ja tietokoneilla? Onko saatavilla offline-kuuntelumahdollisuus, jotta voit kuunnella kirjoja myös ilman internetyhteyttä? Hyvä käyttöliittymä tekee palvelun käytöstä miellyttävää ja sujuvaa.

3. Hinta ja tilausvaihtoehdot

Kolmas huomioon otettava asia on hinta ja tilausvaihtoehdot. Mitä tilausvaihtoehtoja on tarjolla? Onko mahdollista kokeilla palvelua ilmaiseksi ennen sitoutumista? Monet palvelut tarjoavat ilmaisen kokeilujakson, joka on loistava tilaisuus testata palvelua ja löytää sinulle parhaiten sopiva vaihtoehto. Lisäksi kannattaa tarkistaa, tarjoaako palvelu joustavia maksuvaihtoehtoja ja onko tarjolla esimerkiksi äänikirja tarjous vanhoille asiakkaille.

4. Lisäominaisuudet

Lopuksi, on hyvä tarkistaa, mitä lisäominaisuuksia palvelu tarjoaa. Onko palvelussa ominaisuuksia, kuten lukunopeuden säätö, unen ajastin tai mahdollisuus luoda soittolistoja? Voiko kirjoja ladata offline-tilassa kuuntelua varten? Onko tarjolla eksklusiivista sisältöä tai alkuperäistuotantoja? Nämä lisäominaisuudet voivat parantaa käyttökokemusta merkittävästi.

Seuraavaksi syvennymme tarkemmin neljään suosittuun äänikirjapalveluun: Storytel, Nextory, BookBeat ja Blinkist, ja vertailemme niiden vahvuuksia ja heikkouksia.

Lue lisää

Etsitkö rajatonta pääsyä kirjoihin missä ja milloin vain? BookBeat on vastauksesi. Tämä palvelu tarjoaa sinulle tuhansia äänikirjoja ja e-kirjoja, joita voit kuunnella ja lukea rajattomasti kiinteällä kuukausimaksulla. Hyödynnä joustavat tilausvaihtoehdot ja aloita ilmainen kokeilujakso tänään!

Tutustu laajaan kirjavalikoimaan, nauti käyttäjäystävällisestä sovelluksesta ja koe lukemisen vallankumous BookBeatin kautta. Älä anna hyvien kirjojen odottaa — aloita kuunteleminen jo tänään!

Plussat

Pääsy tuhansiin kirjoihin kiinteällä kuukausimaksulla
Helppokäyttöinen sovellus
Kirjoja saatavilla useilla kielillä, mukaan lukien suomi, ruotsi ja englanti
14 päivän ilmainen kokeilujakso

Miinukset

−  Vaikka kirjoja voi kuunnella offline-tilassa, kaikkia ominaisuuksia ei voi käyttää ilman internetyhteyttä
−  Joissakin genreissä tai kielissä valikoima voi olla rajallisempi verrattuna kilpailijoihin
−  Vaikka palvelu on hinta-laatusuhteeltaan hyvä, se voi olla kalliimpi satunnaisille käyttäjille

Kuvittele, että voisit oppia uutta vain 15 minuutissa. Blinkist tekee tämän mahdolliseksi tarjoamalla tiivistettyjä versioita tuhansista tietokirjoista, jotka voit kuunnella tai lukea missä ja milloin tahansa. Olitpa sitten matkalla töihin, kuntosalilla tai kotona, Blinkist auttaa sinua hyödyntämään aikasi tehokkaasti ja saamaan enemmän irti jokaisesta päivästä.

Palvelu tarjoaa myös offline-kuuntelumahdollisuuden ja henkilökohtaiset suositukset, joten löydät aina jotain uutta ja mielenkiintoista. Älä anna kiireisen arjen estää sinua oppimasta – kokeile Blinkistiä jo tänään!

Plussat

Tiivistelmät säästävät aikaa
Helppo käyttää
Laaja valikoima aiheita

Miinukset

−  Ei lainkaan suomenkielistä sisältöä
−  Rajoitettu kirjavalikoima

Nextory tarjoaa sinulle rajattoman pääsyn laajaan valikoimaan äänikirjoja ja e-kirjoja, joten löydät aina jotain uutta ja mielenkiintoista luettavaa tai kuunneltavaa. Sovelluksen käyttäjäystävällinen käyttöliittymä tekee kirjojen selaamisesta ja kuuntelemisesta helppoa. 📚✨

Lisäksi voit ladata kirjoja ja nauttia niistä offline-tilassa, missä tahansa. Personoidut suositukset auttavat sinua löytämään uusia suosikkeja perustuen lukutottumuksiisi. Valitse itsellesi sopiva tilausvaihtoehto ja sukella kirjallisuuden maailmaan Nextoryn avulla!

Plussat

Laaja kirjavalikoima
Käyttäjäystävällinen sovellus
Offline-kuuntelumahdollisuus

Miinukset

−  Kaipaa lisää suomenkielistä sisältöä

Koe kirjallisuuden maailma uudella tavalla Storytelin kanssa! Tämä palvelu tarjoaa rajattoman pääsyn tuhansiin ääni- ja e-kirjoihin, jotka voit nauttia missä ja milloin tahansa. Luo omia kirjanmerkkejä, kuuntele offline-tilassa ja jakaa elämyksen koko perheelle. Älä odota, aloita äänikirjaseikkailusi jo tänään Storytelin kanssa!

Plussat

+ Laaja kirjavalikoima
+ Offline-kuuntelu
+ Perheprofiilit
+ Unitoiminto – ajasta kuuntelun lopetus

Miinukset

Hinta voi olla kynnys pienelle budjetille

Usein kysytyt kysymykset:

Halvin äänikirjapalvelu riippuu tarjouksista ja kampanjoista. Usein palvelut tarjoavat alennuksia uusille käyttäjille. Esimerkiksi Storytel, Nextory ja BookBeat tarjoavat ilmaisen kokeilujakson, jonka jälkeen hinnat vaihtelevat noin 10–15 euron välillä kuukaudessa. Seuraa aktiivisesti tarjouksia saadaksesi parhaan hinnan.

Voit kuunnella äänikirjoja ilmaiseksi kirjastoista, kuten Helmet ja Ellibs, jotka tarjoavat laajan valikoiman äänikirjoja. Lisäksi useat äänikirjapalvelut, kuten Storytel ja Nextory, tarjoavat ilmaisen kokeilujakson, jonka aikana voit tutustua palvelun sisältöön maksutta.

Suplan äänikirjat eivät ole täysin ilmaisia. Supla tarjoaa valikoiman ilmaisia äänikirjoja, mutta suurin osa sisällöstä vaatii maksullisen tilauksen. Supla+ -tilauksella saat pääsyn laajempaan valikoimaan äänikirjoja ja podcasteja.

Storytelin kuukausitilaus maksaa noin 16,99 € kuukaudessa Suomessa. Tämä hinta antaa pääsyn rajoittamattomaan määrään äänikirjoja ja e-kirjoja. Storytel tarjoaa myös perhetilauksen, joka on hieman kalliimpi mutta mahdollistaa useamman käyttäjän.

Nextoryn hinnat vaihtelevat tilausvaihtoehdon mukaan. Perustason tilaus maksaa noin 11,99 € kuukaudessa, mutta tarjolla on myös kalliimpia vaihtoehtoja, jotka tarjoavat enemmän käyttöoikeuksia ja laajemman kirjaston. Seuraa kampanjoita ja tarjouksia saadaksesi parhaan hinnan.

Storytel ei ole täysin ilmainen, mutta se tarjoaa ilmaisen kokeilujakson uusille käyttäjille, jonka aikana voit tutustua palveluun ilman sitoumuksia. Kokeilujakson jälkeen tilaus muuttuu maksulliseksi.

Spotify tarjoaa jonkin verran äänikirjoja, mutta niiden valikoima on rajallinen verrattuna erikoistuneisiin äänikirjapalveluihin. Spotifyssa voit löytää erityisesti klassikoita ja julkisen domainin teoksia, mutta monipuolisempaan kuunteluun suosittelemme äänikirjapalveluita kuten Storytel, Nextory tai BookBeat.

BookBeatin hinnat alkavat noin 9,99 € kuukaudessa rajoitetulle kuuntelumäärälle. Rajoittamattomasta kuuntelusta peritään noin 16,99 € kuukaudessa. Tarjolla on myös perhetilauksia, jotka ovat hieman kalliimpia mutta mahdollistavat useamman käyttäjän.

Nextory ei ole täysin ilmainen, mutta se tarjoaa ilmaisen kokeilujakson uusille käyttäjille. Kokeilujakson aikana voit tutustua palvelun tarjontaan ilman kustannuksia. Kokeilujakson jälkeen palvelu muuttuu maksulliseksi.

BookBeat tarjoaa uusille käyttäjille ilmaisen kokeilujakson, jonka aikana voit tutustua palveluun ilmaiseksi. Kokeilujakson jälkeen tilaus muuttuu maksulliseksi. Kokeilujakso on hyvä tapa arvioida, onko palvelu sinulle sopiva.

Kyllä, useimmat äänikirjapalvelut, kuten Storytel, Nextory ja BookBeat, tarjoavat mahdollisuuden ladata kirjoja offline-tilassa kuuntelua varten. Tämä on erityisen kätevää matkustaessa tai alueilla, joissa internet-yhteys ei ole saatavilla. Lataamalla kirjat etukäteen voit kuunnella niitä missä ja milloin tahansa ilman verkkoyhteyttä.

Löysitkö hyviä kirjoja luettavaksi? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa

Tutustu uusimpiin kirjasuosituksiimme, jotka vievät sinut klassikkokirjojen ja modernien mestariteosten syvyyksiin. Etsitkö kirjavinkkejä, jotka rikastuttavat lukuhetkiäsi? Shinybook.fi tarjoaa kattavat parhaat kirjat-listaukset ja asiantuntevat suositukset kaikenlaisille kirjojen ystäville. Tutki laajaa valikoimaamme e-kirjoja, jotka tuovat kirjallisuuden ulottuvillesi missä tahansa oletkin. Jos kaipaat inspiraatiota henkiseen kasvuun, opiskele Läsnäolon voimaa löytääksesi sisäisen rauhasi. Tarjoamme sinulle suuren suomalaisen kirjakerhon löytääksesi suosittuja kirjoja ja saadaksesi tarjouksia helposti yhdeltä sivustolta!