5 suosituinta Mattias Edvardssonin kirjaa

Viimeksi päivitetty: 19.1.2024

Ruotsalainen kirjailija Mattias Edvardsson, syntynyt vuonna 1977, on tullut tunnetuksi paitsi jännittävistä romaaneistaan myös kyvystään yhdistää opettajan ammatti ja kirjailijan ura. Asuen Ruotsissa perheensä kanssa, Edvardsson on kirjoittanut teoksia, jotka puhuttelevat niin nuoria kuin aikuisiakin. Hänen teoksensa, kuten ”En sano sanaakaan” ja ”Aivan tavallinen perhe”, ovat saaneet lukijat lumoutumaan tarinoiden syvällisyydestä ja henkilöhahmojen moniulotteisuudesta.

Kirjoittaminen Edvardssonin näkökulmasta

Mattias Edvardssonin kirjoitustyyli on ainutlaatuinen ja kuvastaa hänen syvää omistautumistaan kirjallisuudelle. 

Hän korostaa kirjoittamisen merkitystä ja sitä, kuinka tärkeää on tarttua toimeen sen sijaan, että odottaisi inspiraatiota. Tämä asenne heijastuu hänen teoksissaan, kuten ”Hyvät naapurit”, jossa jokainen sivu tuntuu olevan kirjoitettu syvällä omistautumisella ja intohimolla tarinankerrontaan. Edvardssonin mukaan kirjoittaminen on prosessi, joka vaatii jatkuvaa harjoittelua ja omistautumista. 

Hän uskoo, että kirjoittajan on kyettävä työskentelemään johdonmukaisesti, vaikka inspiraatio ei aina olisikaan läsnä. Tämä näkemys on auttanut häntä luomaan teoksia, jotka puhuttelevat ja haastavat lukijaa. Edvardssonin kirjoissa, kuten ”Hyvät naapurit”, lukija voi aistia tämän syvällisen omistautumisen jokaisella rivillä, mikä tekee hänen tarinoistaan erityisen mukaansatempaavia.

”Ensimmäinen teos asetti perustan hänen myöhemmälle menestykselleen ”

Ensiaskeleet kirjailijana

Edvardssonin matka kirjailijaksi ei ollut perinteinen. Hän aloitti kirjoittamisen salassa, ilman kirjoituskursseja, kunnes hänen ensimmäinen romaaninsa julkaistiin vuonna 2012. Tämä askel rohkaisi häntä jatkamaan kirjoittamista, mikä johti lopulta hänen tunnetuimpiin teoksiinsa. 

Edvardssonin varhainen kirjoitusura oli täynnä epävarmuutta ja itsensä etsimistä, mutta hän ei koskaan luopunut unelmastaan tulla kirjailijaksi. Hänen ensimmäinen teoksensa oli merkittävä saavutus, joka antoi hänelle tarvittavan itsevarmuuden ja rohkeuden jatkaa kirjoittamista. 

Tämä debyytti ei ainoastaan avannut ovia uusille mahdollisuuksille, vaan myös vahvisti hänen uskoaan omiin kykyihinsä kirjailijana. Edvardssonin ensimmäinen teos asetti perustan hänen myöhemmälle menestykselleen ja osoitti, että hänellä oli ainutlaatuinen ääni kirjallisuuden maailmassa.

Hahmojen ja juonen rakentaminen

Edvardssonin kirjoitustyyli on tunnettu siitä, että hän luo hahmoja, joihin hän voi samaistua ja jotka herättävät hänessä uteliaisuutta. 

Hän asettaa hahmonsa moraalisten dilemmojen eteen ja antaa tarinan viedä mukanaan. Tämä lähestymistapa näkyy selvästi hänen teoksessaan ”Aivan tavallinen perhe”, jossa hän tutkii perhesuhteiden monimutkaisuutta ja moraalisia ristiriitoja. Edvardssonin kyky luoda uskottavia ja monimutkaisia hahmoja on yksi hänen kirjoitustyylinsä vahvuuksista. 

Hän käyttää hahmojaan peilinä ihmisen psyykelle, tutkien syvällisesti heidän motiivejaan ja sisäisiä konfliktejaan. Tämä lähestymistapa tekee hänen tarinoistaan paitsi viihdyttäviä, myös psykologisesti rikkaita. ”Aivan tavallinen perhe” on erinomainen esimerkki siitä, kuinka Edvardsson käyttää hahmojaan tutkiakseen perhedynamiikkaa ja moraalisia kysymyksiä, jotka resonoi syvästi lukijoidensa kanssa.

Kohtaamiset haasteiden kanssa

Mattias Edvardssonin kirjoitusprosessi on ollut täynnä haasteita, jotka ovat muovanneet häntä kirjailijana. ”Aivan tavallinen perhe” -teoksen kirjoittaminen vaati kolmen eri näkökulman yhdistämistä, mikä oli haastavaa, mutta lopulta palkitsevaa. 

Kirjan menestys osoitti, että vaikka kirjailijan tie voi olla kivinen, se voi johtaa merkittäviin saavutuksiin. Tämän teoksen kirjoittaminen vaati Edvardssonilta syvää pohdintaa ja kykyä eläytyä eri hahmojen maailmaan. Hän kertoo, että prosessi opetti hänelle paljon kirjoittamisesta ja ihmisen psykologiasta. 

Jokainen hahmo vaati oman äänensä ja näkökulmansa, mikä loi monipuolisen ja kiehtovan tarinan. Edvardssonin kyky kutoa yhteen nämä eri näkökulmat osoittaa hänen taitavuutensa tarinankertojana ja hänen kykynsä luoda moniulotteisia ja uskottavia hahmoja.

Kirjailijan kestävyys

Jokainen kirjailija kohtaa hylkäyksiä, ja Edvardsson ei ole poikkeus. Hän on oppinut käsittelemään hylkäyksiä erottamalla itsensä tekstistään ja näkemällä jokaisen hylkäyksen uutena mahdollisuutena parantaa taitojaan. 

Tämä asenne on auttanut häntä jatkamaan eteenpäin ja luomaan uusia, menestyksekkäitä teoksia. Edvardsson korostaa, että hylkäys ei ole henkilökohtaista, vaan osa kirjailijan kasvuprosessia. Hän on oppinut näkemään jokaisen hylkäyksen arvokkaana palautteena, joka auttaa häntä kehittämään kirjoitustaan. 

Tämä positiivinen suhtautuminen hylkäyksiin on auttanut häntä pysymään motivoituneena ja keskittyneenä tavoitteisiinsa. Edvardssonin mukaan jokainen hylkäys on askel lähemmäksi seuraavaa menestystä, ja tämä asenne on ollut avain hänen jatkuvassa kehityksessään kirjailijana.

Oman polun löytäminen

Edvardssonin mukaan jokaisen kirjailijan on löydettävä oma tiensä. Hän on ottanut vaikutteita muun muassa Stephen Kingin teoksesta ”On Writing” ja korostaa, että kirjoittamisessa ei ole sääntöjä. Jokaisen on löydettävä oma tapansa ilmaista itseään. 

Edvardssonin mukaan kirjoittamisen tärkein osa on löytää oma ääni ja tapa kertoa tarinoita. Hän kehottaa kirjailijoita kokeilemaan erilaisia tyylejä ja lähestymistapoja, kunnes löytävät sen, mikä tuntuu luontevalta. Hän myös painottaa, että kirjoittaminen on jatkuva oppimisprosessi, jossa jokainen kirjoitettu sana vie kirjailijaa eteenpäin. 

Tärkeintä on pysyä uskollisena itselleen ja omalle näkemykselleen, vaikka se tarkoittaisi perinteisten sääntöjen rikkomista. Tämä rohkeus kokeilla ja olla erilainen on ollut keskeinen osa hänen menestystään kirjailijana.

Läpimurto teoksella 'Aivan tavallinen perhe'

Vuonna 2017 julkaistu ”Aivan tavallinen perhe” merkitsi käännekohtaa Edvardssonin uralla. Kirja sai kansainvälistä huomiota ja julkaistiin yli 30 maassa, mikä muutti Edvardssonin elämän suunnan ja vakiinnutti hänen asemansa kansainvälisesti tunnettuna kirjailijana. 

Tämä teos ei ainoastaan vahvistanut Edvardssonin asemaa kirjailijana, vaan myös laajensi hänen lukijakuntaansa merkittävästi. ”Aivan tavallinen perhe” sai kiitosta kriitikoilta ja lukijoilta sen taitavasta juonenkudonnasta ja syvällisistä hahmoista. Kirjan menestys kansainvälisillä markkinoilla oli todiste Edvardssonin kyvystä puhutella laajaa yleisöä. 

Teos ei ainoastaan muuttanut hänen uraansa, vaan myös osoitti, että hän oli taitava tarinankertoja, joka kykeni luomaan teoksia, jotka ylittävät kulttuuriset ja kielelliset rajat. ”Aivan tavallinen perhe” on jäänyt monien lukijoiden mieleen sen koskettavan tarinan ja vahvan emotionaalisen vaikutuksen vuoksi.

Kirjailijan matka

Mattias Edvardssonin matka kirjailijana on ollut inspiroiva. Hänen tarinansa osoittaa, että intohimo, sitkeys ja luovuus voivat johtaa menestykseen kirjallisuuden maailmassa. Hänen teoksensa, kuten ”En sano sanaakaan”, ”Aivan tavallinen perhe” ja ”Hyvät naapurit”, ovat jättäneet pysyvän jäljen lukijoiden sydämiin ja mieliin ympäri maailmaa.

Löysitkö hyviä kirjoja luettavaksi? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa

Tutustu uusimpiin kirjasuosituksiimme, jotka vievät sinut klassikkokirjojen ja modernien mestariteosten syvyyksiin. Etsitkö kirjavinkkejä, jotka rikastuttavat lukuhetkiäsi? Shinybook.fi tarjoaa kattavat parhaat kirjat-listaukset ja asiantuntevat suositukset kaikenlaisille kirjojen ystäville. Tutki laajaa valikoimaamme e-kirjoja, jotka tuovat kirjallisuuden ulottuvillesi missä tahansa oletkin. Jos kaipaat inspiraatiota henkiseen kasvuun, opiskele Läsnäolon voimaa löytääksesi sisäisen rauhasi. Tarjoamme sinulle suuren suomalaisen kirjakerhon löytääksesi suosittuja kirjoja ja saadaksesi tarjouksia helposti yhdeltä sivustolta!