Varjon sisar (Tähti) arvostelu & kokemuksia

Viimeksi päivitetty: 23.2.2024

Varjon sisar (Tähti)

Lucinda Riley

Varjon sisar (Tähti) on Lucinda Rileyn kynäilemä, vuonna 2016 julkaistu romaani, joka on kolmas osa suositussa Seitsemän sisarta -sarjassa. Kirjan valinta arvosteltavaksi ei ollut sattumaa; olen aina ollut lumoutunut Rileyn kyvystä kutoa yhteen historiallisia tapahtumia ja fiktiivisiä tarinoita tavalla, joka ei ainoastaan viihdytä vaan myös opettaa. Tämän kirjan kohdalla kiinnostukseni heräsi erityisesti, koska se lupasi sukeltaa syvälle yhden sisaren, Tähden, henkilökohtaiseen matkaan ja perintöön.

Kirjan Tiivistelmä

Varjon sisar vie lukijan matkalle, jossa päähenkilö Star D’Aplièse alkaa selvittää omaa menneisyyttään seuraten vihjettä, jonka hänen äskettäin edesmennyt adoptioisänsä, Pa Salt, on jättänyt. Tämä vihje johtaa Starin Lontooseen, vanhaan kirjakauppaan, joka paljastaa yhteyksiä sata vuotta sitten eläneeseen Flora MacNicholiin, itsenäiseen ja vahvaan naiseen, joka kamppaili oman aikansa normeja vastaan. Kirja ei ainoastaan kuljeta lukijaa kahden eri aikakauden välillä vaan myös syventää ymmärrystä siitä, miten menneisyys ja nykyisyys voivat kietoutua yhteen opettavaisella ja koskettavalla tavalla.

Sarjan aiempien osien tuntemus rikastuttaa lukukokemusta, mutta Varjon sisar on suunniteltu niin, että se toimii myös itsenäisenä teoksena. Kirjan keskeiset teemat – perhe, itsetuntemus ja rakkaus – ovat universaaleja, ja Rileyn taitava kerronta tekee tarinasta saavutettavan kaikille.

Arvosana: 4.5/5
4.5/5
 • Laaja kirjavalikoima – tuhansia vaihtoehtoja
 • Offline-kuuntelu – ei tarvetta internetyhteydelle
 • Useat käyttäjäprofiilit – valitse esimerkiksi storytel perhe hinta
 • Kirjanmerkit ja muistiinpanot – personoitu lukukokemus
 • Käyttäjäystävällinen mobiilisovellus – helppo käyttää
Arvosana: 4.5/5
4.5/5
 • Laaja äänikirjojen ja e-kirjojen valikoima
 • Offline-kuuntelu ja -luku
 • Käyttäjäystävällinen sovellus
 • Personoidut suositukset lukutottumuksien perusteella
 • Monipuoliset tilausvaihtoehdot
Arvosana: 4.7/5
4.7/5
 • Tiivistetyt kirjat 15 minuutissa
 • Ääni- ja tekstivaihtoehdot
 • Monipuolinen kirjavalikoima
 • Offline-kuuntelumahdollisuus
 • Henkilökohtaiset suositukset

Mistä pidimme:

Kirjan suurin viehätys piilee sen kyvyssä yhdistää menneisyys ja nykyisyys tavalla, joka on sekä opettavaista että syvästi koskettavaa. Rileyn kirjoitustyyli on elävä ja kuvaileva, mikä herättää kirjan tapahtumapaikat eloon lukijan mielessä. Star D’Aplièse, kirjan päähenkilö, on hahmo, jonka kehityskaari on kirjoitettu taidokkaasti ja herättää syvää empatiaa. Hänen matkansa itsenäisyyteen ja itsetuntemukseen on inspiroiva, ja se resonoi vahvasti lukijan kanssa.

Erityisen mieleenpainuvaa oli, miten kirja käsittelee perheen merkitystä. Starin suhde sisariinsa, erityisesti CeCe:hen, on monimutkainen ja herättää pohdintaa siitä, miten perhesuhteet muokkaavat meitä. Kirjan parasta antia oli ehdottomasti Flora MacNicholin tarina, joka tarjosi kiehtovan kurkistuksen 1900-luvun alun Englantiin. Floran rohkeus ja itsenäisyys ovat inspiroivia, ja hänen tarinansa tuo syvyyttä ja historiallista kontekstia Starin omalle matkalle.

Kritiikki:

Vaikka Varjon sisar onkin monin tavoin kiehtova ja sydäntä lämmittävä teos, se ei ole ilman puutteitaan. Joitakin juonenkäänteitä olisi voitu kehittää syvällisemmin, ja paikoitellen tarina tuntuu etenevän liian nopeasti, jättäen lukijan kaipaamaan lisää yksityiskohtia ja syvyyttä. Lisäksi, vaikka Starin hahmon kehitys on pääosin uskottavasti kuvattu, joitakin sivuhahmojen motiiveja ja toimintaa olisi voinut selittää paremmin, jotta ne tuntuisivat luontevammilta osilta kokonaisuutta.

Huolimatta näistä pienistä puutteista, kirjan tarjoama lukukokemus on pääosin positiivinen ja ajatuksia herättävä. Rileyn kyky luoda moniulotteisia hahmoja ja kutoa yhteen eri aikakausien tarinoita on ihailtavaa, ja se pitää lukijan kiinnostuksen yllä alusta loppuun.

LUKIJAKOKEMUKSIA

Lukukokemukseni Varjon sisar -kirjan parissa oli syvästi mukaansatempaava. Kirjan rikas tarinankerronta ja historialliset yksityiskohdat veivät minut ajassa taaksepäin, tarjoten samalla peilin, josta tarkastella omaa elämääni ja valintojani. Erityisesti Starin ja Floran välillä kulkeva lanka, joka yhdistää menneisyyden ja nykyisyyden, sai minut pohtimaan, miten oma perintömme ja historia vaikuttavat meihin tänä päivänä.

Monet lukijat ovat jakaneet samankaltaisia kokemuksia, kertoen, miten kirja on herättänyt heissä uudenlaista kiinnostusta omaa sukutaustaansa ja historiallisia tapahtumia kohtaan. Eräs lukija kertoi, miten kirja rohkaisi häntä ottamaan selvää omasta perhehistoriastaan, mikä johti yllättäviin ja elämää rikastuttaviin löytöihin.

Kirjan vaikutus ei rajoittunut pelkästään historiallisen tiedon lisääntymiseen; se tarjosi myös uusia näkökulmia ihmissuhteisiin, itsensä löytämiseen ja rohkeuteen seurata omaa polkuaan. Monille lukijoille Starin matka itsenäisyyteen ja itsetuntemukseen tarjosi inspiraatiota ja rohkaisua kohdata omat pelkonsa ja epävarmuutensa.

Kirjailijan Tyylit ja Teemat

Lucinda Riley on mestari luomaan syvällisiä ja monitahoisia tarinoita, jotka ylittävät sukupolvien ja kulttuurien rajat. Hänen kirjoitustyylinsä Varjon sisar -kirjassa on kuvaileva ja elävä, mikä herättää kirjan tapahtumapaikat ja hahmot eloon lukijan mielessä. Riley käyttää rikasta kieltä ja tarkkoja yksityiskohtia, jotka tekevät historiallisista kohtauksista paitsi opettavaisia myös visuaalisesti eläviä.

Kirjan keskeiset teemat, kuten perheen merkitys, itsetuntemuksen etsiminen ja menneisyyden vaikutus nykyhetkeen, ovat universaaleja ja ajattomia. Riley käsittelee näitä teemoja herkkävaraisesti ja syvällisesti, tuoden esiin niiden monimutkaisuuden ja merkityksen ihmisen elämässä. Erityisesti teema perheestä ja sen vaikutuksesta yksilön identiteetin muodostumiseen on kuvattu tavalla, joka resonoi lukijoiden sydämissä.

Rileyn kyky tuoda esiin näitä teemoja tarinankerronnan kautta on merkittävä; se ei ainoastaan viihdytä vaan myös opettaa ja inspiroi. Kirjailijan taito luoda yhteyksiä menneisyyden ja nykyisyyden välille on ainutlaatuinen, ja se tekee Varjon sisar -kirjasta paitsi mielenkiintoisen myös merkityksellisen lukukokemuksen.

Meidän mielipide

Varjon sisar on kirja, joka tarjoaa lukijalleen paljon enemmän kuin pelkän tarinan; se on matka läpi ajan, kulttuurien ja ihmismielen syvyyksien. Lucinda Rileyn kyky yhdistää historiallinen tieto ja fiktiivinen tarinankerronta on vaikuttava, ja se tekee tästä kirjasta erityisen. Kirja sopii erinomaisesti niille, jotka arvostavat syvällisiä hahmoja, monimutkaisia juonikuvioita ja historiallisia yksityiskohtia.

Erityisesti suosittelemme tätä kirjaa historiallisen fiktion ystäville, mutta myös niille, jotka etsivät inspiraatiota ja rohkaisua omalla henkilökohtaisella matkallaan. Kirja puhuttelee laajaa yleisöä, tarjoten jokaiselle jotakin – olipa kyse sitten menneisyyden mysteereistä, perhesuhteiden monimutkaisuudesta tai itsetuntemuksen etsimisestä.

Vaikka Varjon sisar on osa laajempaa sarjaa, se seisoo vahvasti myös itsenäisenä teoksena, tarjoten lukijalleen täydellisen paketin tunteita, ajatuksia ja oivalluksia. Suosittelemme lämpimästi sukeltamaan Star D’Aplièsen maailmaan ja antamaan Lucinda Rileyn johdattaa sinut läpi tämän unohtumattoman tarinan.

Varjon sisar (Tähti)

Arvosana: 4.8/5
4.8/5

Lisää kirjasuosituksia

Piditko tästä? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa

Tutustu uusimpiin kirjasuosituksiimme, jotka vievät sinut klassikkokirjojen ja modernien mestariteosten syvyyksiin. Etsitkö kirjavinkkejä, jotka rikastuttavat lukuhetkiäsi? Shinybook.fi tarjoaa kattavat parhaat kirjat-listaukset ja asiantuntevat suositukset kaikenlaisille kirjojen ystäville. Tutki laajaa valikoimaamme e-kirjoja, jotka tuovat kirjallisuuden ulottuvillesi missä tahansa oletkin. Jos kaipaat inspiraatiota henkiseen kasvuun, opiskele Läsnäolon voimaa löytääksesi sisäisen rauhasi. Tarjoamme sinulle suuren suomalaisen kirjakerhon saadaksesi eksklusiivisia etuja ja erikoistarjouksia helposti yhdeltä sivustolta!