Kadonnut sisar (Merope) arvostelu & kokemuksia

Viimeksi päivitetty: 23.2.2024

Kadonnut sisar (Merope)

Lucinda Riley

Kadonnut sisar (Merope), kirjoittanut Lucinda Riley, on seitsemäs osa suositussa Seitsemän sisarta -sarjassa, joka julkaistiin vuonna 2021. Tämä kirja valikoitui arvosteluni kohteeksi, koska olen seurannut sarjaa alusta asti, lumoutunut Riley’n kyvystä punoa yhteen monimutkaisia juonia ja luoda syvällisiä hahmoja. Sarjan edelliset osat ovat vieneet minut matkalle ympäri maailmaa, ja olin innokas näkemään, miten tarina päättyy ja kaikki palaset loksahtavat paikoilleen.

Kirjan Tiivistelmä

Kadonnut sisar vie lukijan jännittävälle matkalle ympäri maailmaa, kun D’Aplièsen sisarukset yrittävät löytää seitsemännen ja viimeisen sisarensa, joka on ainoa jäljellä oleva mysteeri heidän adoptioisänsä, Pa Saltin, jättämässä arvoituksessa. Kirja sukeltaa syvälle perhesalaisuuksien, itsetuntemuksen ja rakkauden teemoihin. Hahmot ovat moniulotteisia, ja Riley käsittelee taitavasti kunkin sisaruksen tarinaa, samalla kun paljastaa viimeisen sisaren arvoituksen. Sarjan aiempien osien tuntemus rikastuttaa lukukokemusta, mutta Kadonnut sisar voidaan nauttia myös itsenäisenä teoksena.

Arvosana: 4.5/5
4.5/5
 • Laaja kirjavalikoima – tuhansia vaihtoehtoja
 • Offline-kuuntelu – ei tarvetta internetyhteydelle
 • Useat käyttäjäprofiilit – valitse esimerkiksi storytel perhe hinta
 • Kirjanmerkit ja muistiinpanot – personoitu lukukokemus
 • Käyttäjäystävällinen mobiilisovellus – helppo käyttää
Arvosana: 4.5/5
4.5/5
 • Laaja äänikirjojen ja e-kirjojen valikoima
 • Offline-kuuntelu ja -luku
 • Käyttäjäystävällinen sovellus
 • Personoidut suositukset lukutottumuksien perusteella
 • Monipuoliset tilausvaihtoehdot
Arvosana: 4.7/5
4.7/5
 • Tiivistetyt kirjat 15 minuutissa
 • Ääni- ja tekstivaihtoehdot
 • Monipuolinen kirjavalikoima
 • Offline-kuuntelumahdollisuus
 • Henkilökohtaiset suositukset

Mistä pidimme:

Kirjan kirjoitustyyli on yksi sen suurimmista vahvuuksista. Riley’n kyky kuvata ympäristöjä ja tilanteita niin, että lukija tuntee olevansa osa tarinaa, on vertaansa vailla. Erityisesti pidin siitä, miten kirjailija käsitteli teemoja kuten perheen merkitystä ja menneisyyden vaikutusta nykyhetkeen. Suosikkihahmoni oli Merope, seitsemäs sisar, jonka tarina oli täynnä yllätyksiä ja käänteitä. Hänen rohkeutensa ja päättäväisyytensä etsiä totuutta omasta menneisyydestään teki suuren vaikutuksen.

Parasta kirjassa oli sen kyky pitää lukija jännityksessä loppuun asti. Juonen monimutkaisuus ja sisarusten välinen dynamiikka olivat kiehtovia, ja Riley onnistui pitämään tarinan tuoreena ja ennakoimattomana.

Kritiikki:

Vaikka Kadonnut sisar oli monella tapaa nautittava, joitakin elementtejä olisin toivonut käsiteltävän toisin. Joissakin kohdissa juonen eteneminen tuntui hitaalta, ja olisin kaivannut enemmän vauhtia tarinan keskivaiheille. Lisäksi, vaikka hahmojen monimutkaisuus on yksi Riley’n kirjoitustyylin vahvuuksista, toisinaan tuntui, että liian monen hahmon näkökulmasta kerrotut tapahtumat sekoittivat tarinan kulkua.

LUKIJAKOKEMUKSIA

Lukiessani Kadonnutta sisarta, tunsin vahvaa yhteyttä D’Aplièsen sisarusten tarinaan. Erityisesti Merope, joka on koko sarjan ajan ollut arvoitus, toi tarinaan uuden ulottuvuuden. Hänen etsintänsä ei ollut vain fyysinen matka ympäri maailmaa, vaan myös henkinen matka itsetuntemukseen.

Monet lukijat ovat jakaneet kokemuksiaan siitä, miten kirja on herättänyt heissä tunteita ja saanut heidät pohtimaan omaa perhesuhdettaan ja menneisyytensä vaikutusta nykyhetkeen. Eräs lukija kertoi, miten kirja sai hänet kyyneliin, kun hän luki Merope’n tarinan loppuratkaisun. Toinen lukija puolestaan mainitsi, miten kirjan teemat ylittävät kulttuurirajat ja puhuttelevat universaalisti.

Kirjailijan Tyylit ja Teemat

Lucinda Riley on mestari luomaan syvällisiä ja monitahoisia hahmoja, jotka kasvavat ja kehittyvät tarinan edetessä. Hänen kykynsä yhdistää historiallisia faktoja ja fiktiota tekee Kadonnut sisar -kirjasta paitsi viihdyttävän myös opettavaisen. Kirjan keskeiset teemat, kuten perhe, rakkaus, ja itsetuntemus, on käsitelty taidokkaasti, ja Riley tuo esiin näitä teemoja monimutkaisissa juonenkäänteissä ja hahmojen kehityksessä.

Kirjailijan kirjoitustyyli on elävä ja kuvaileva, mikä tekee lukukokemuksesta miellyttävän ja immersiivisen. Riley’n taito luoda vahvoja, itsenäisiä naispuolisia hahmoja, jotka kohtaavat ja voittavat esteitä, on inspiroivaa.

Meidän mielipide

Kadonnut sisar (Merope) on epäilemättä kunnianhimoinen ja sydäntä lämmittävä päätös Lucinda Riley’n rakastetulle Seitsemän sisarta -sarjalle. Kirja ei ainoastaan tarjoa tyydyttävää päätöstä pitkään jatkuneelle tarinalle, vaan se myös syventää ja rikastuttaa sarjan maailmaa, tuoden uusia näkökulmia ja syvyyttä jo tutuiksi tulleisiin hahmoihin. Riley’n kyky kutoa yhteen monimutkaisia juonikuvioita ja luoda eläviä, moniulotteisia hahmoja on tässä teoksessa huipussaan.

Erityisesti suosittelemme tätä kirjaa niille, jotka ovat seuranneet sarjaa alusta asti, sillä Kadonnut sisar tarjoaa monia odotettuja vastauksia ja sulkee tarinan kaaren kauniisti. Se sopii myös uusille lukijoille, jotka etsivät syvällistä ja monitasoista romaania, joka käsittelee perheen, rakkauden ja itsetuntemuksen teemoja. Kirja puhuttelee erityisesti niitä, jotka arvostavat historiallisen fiktion ja nykyaikaisen romaanin yhdistelmää, sekä niitä, jotka nauttivat tarinoista, joissa on vahvat naispäähenkilöt.

Vaikka Kadonnut sisar ei ehkä ole täydellinen – harvat teokset ovat – sen vahvuudet ylittävät heikkoudet moninkertaisesti. Riley’n kyky luoda tarina, joka on yhtä aikaa viihdyttävä, opettavainen ja koskettava, tekee tästä kirjasta merkittävän. Se on testamentti hänen taidolleen tarinankertojana ja kyvylleen koskettaa lukijoiden sydämiä ympäri maailmaa.

Suosittelemme lämpimästi Kadonnutta sisarta kaikille niille, jotka etsivät tarinaa, joka vie heidät matkalle, opettaa jotain uutta ja jättää heidät lopulta tuntemaan, että he ovat osa jotakin suurempaa. Vaikka kirja saattaa herättää monenlaisia tunteita – iloa, surua, jännitystä – se on lopulta kiehtova ja palkitseva lukukokemus.

Lucinda Riley on jättänyt jälkeensä perinnön, joka elää ja hengittää Kadonnut sisar -kirjan sivuilla. Tämä teos ei ainoastaan kunnioita hänen muistoaan, vaan myös vahvistaa hänen paikkansa yhtenä aikamme taitavimmista tarinankertojista. Vaikka *Seitsemän sisarta* -sarja on nyt tullut päätökseensä, sen tarinat, hahmot ja opetukset elävät lukijoiden sydämissä vielä pitkään.

Lukijana voit odottaa matkaa, joka vie sinut ympäri maailmaa, syvälle ihmismielen syövereihin ja suoraan sydämesi ytimeen. Kadonnut sisar on kirja, joka ei ainoastaan viihdytä, vaan myös inspiroi ja jättää jälkeensä pysyvän vaikutuksen. Se on teos, joka todistaa kirjallisuuden voiman yhdistää meidät, haastaa meitä ja ennen kaikkea – muistuttaa meitä siitä, mikä elämässä on todella tärkeää.

Kadonnut sisar (Merope)

Arvosana: 4.5/5
4.5/5

Lisää kirjasuosituksia

Piditko tästä? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa

Tutustu uusimpiin kirjasuosituksiimme, jotka vievät sinut klassikkokirjojen ja modernien mestariteosten syvyyksiin. Etsitkö kirjavinkkejä, jotka rikastuttavat lukuhetkiäsi? Shinybook.fi tarjoaa kattavat parhaat kirjat-listaukset ja asiantuntevat suositukset kaikenlaisille kirjojen ystäville. Tutki laajaa valikoimaamme e-kirjoja, jotka tuovat kirjallisuuden ulottuvillesi missä tahansa oletkin. Jos kaipaat inspiraatiota henkiseen kasvuun, opiskele Läsnäolon voimaa löytääksesi sisäisen rauhasi. Tarjoamme sinulle suuren suomalaisen kirjakerhon saadaksesi eksklusiivisia etuja ja erikoistarjouksia helposti yhdeltä sivustolta!