Harry Potter ja viisasten kivi arvostelu & kokemuksia

Viimeksi päivitetty: 12.6.2024

Harry Potter ja viisasten kivi

J. K. Rowling

Harry Potter ja viisasten kivi on J.K. Rowlingin kirjoittama fantasiaromaani, joka julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1997. Tämä kirja aloittaa laajasti rakastetun Harry Potter -sarjan, joka on lumonnut lukijoita ympäri maailmaa vuosikymmenien ajan. Valitsin arvosteltavaksi juuri tämän kirjan, koska se ei ainoastaan avaa ovea Harry Potterin maailmaan, vaan myös herättää nostalgiaa monissa meistä, jotka kasvoivat tämän sarjan parissa.

Kirjan Tiivistelmä

Harry Potter ja viisasten kivi kertoo nuoresta orvosta, Harry Potterista, joka saa tietää olevansa velho hänen yhdennellätoista syntymäpäivällään. Harry lähetetään Tylypahkan noitien ja velhojen kouluun, missä hän kohtaa ystäviä, vihollisia ja alkaa oppia totuuden omasta menneisyydestään ja vanhempiensa mysteerisestä kuolemasta. Kirjan keskeiset teemat sisältävät ystävyyden, rohkeuden ja valinnan tärkeyden pahan voittamisessa. Kirja on osa sarjaa, ja vaikka se toimii itsenäisenä teoksena, sarjan tunteminen rikastuttaa kokemusta antaen syvemmän ymmärryksen hahmojen kehityksestä ja juonen kaaresta.

Arvosana: 4.5/5
4.5/5
 • Laaja kirjavalikoima – tuhansia vaihtoehtoja
 • Offline-kuuntelu – ei tarvetta internetyhteydelle
 • Useat käyttäjäprofiilit – valitse esimerkiksi storytel perhe hinta
 • Kirjanmerkit ja muistiinpanot – personoitu lukukokemus
 • Käyttäjäystävällinen mobiilisovellus – helppo käyttää
Arvosana: 4.5/5
4.5/5
 • Laaja äänikirjojen ja e-kirjojen valikoima
 • Offline-kuuntelu ja -luku
 • Käyttäjäystävällinen sovellus
 • Personoidut suositukset lukutottumuksien perusteella
 • Monipuoliset tilausvaihtoehdot
Arvosana: 4.7/5
4.7/5
 • Tiivistetyt kirjat 15 minuutissa
 • Ääni- ja tekstivaihtoehdot
 • Monipuolinen kirjavalikoima
 • Offline-kuuntelumahdollisuus
 • Henkilökohtaiset suositukset

Mistä pidimme:

Harry Potter ja viisasten kivi on kirja, joka on täynnä taikaa ja seikkailua, joka vie lukijan mukanaan jo ensimmäisiltä sivuilta alkaen. Kirjan kirjoitustyyli on kiehtova; Rowlingin kyky luoda kokonainen, yksityiskohtaisesti hahmoteltu maailma on vaikuttava. Erityisesti pidin siitä, kuinka kirja kutsuu lukijan mukaan Harryn matkalle kohti itsetuntemusta ja velhomaailman mysteerejä. Suosikkihahmoni kirjassa on Hermione Granger, joka on älykäs, periaatteellinen ja rohkea – esimerkki siitä, miten tieto ja oppimishalu voivat olla voimavaroja.

Paras osa kirjaa oli ehdottomasti Harryn ensimmäinen vuosi Tylypahkassa, joka on täynnä uusia kokemuksia ja ensimmäisiä askeleita kohti hänen kohtaloaan. Tämä osio ei ainoastaan esittele lukijalle velhomaailman perusteita, vaan myös syventää ymmärrystä siitä, mitä on olla kasvamassa ja löytämässä oma paikkansa maailmassa.

Kritiikki:

Vaikka kirja onkin monella tapaa erinomainen, on siinä myös elementtejä, jotka olisin toivonut toteutettavan toisin. Joitakin juonenkäänteitä voisi pitää ennakoitavina, ja mukaan mahtuu muutama klisee, jotka tuntuvat toistuvan useissa fantasiakirjoissa. Lisäksi, vaikka hahmot ovat pääosin erittäin hyvin kehitettyjä, joissain sivuhahmoissa olisin kaivannut enemmän syvyyttä. Nämä seikat eivät kuitenkaan merkittävästi heikennä kirjan kokonaisvaikutelmaa.

LUKIJAKOKEMUKSIA

 • Lukukokemukseni Harry Potterin parissa oli täynnä innostusta ja iloa. Kirja tarjosi pakopaikan arjesta ja mahdollisuuden palata lapsuuden tunnetilaan, jossa kaikki oli mahdollista. Muistan, kun ensimmäistä kertaa luin kirjan, tunsin suurta ihmetystä ja jännitystä – tunteita, jotka heräsivät uudelleen tätä arvostelua kirjoittaessani.
 • Monet muutkin lukijat ovat jakaneet kokemuksiaan siitä, kuinka Harry Potter on tarjonnut heille lohtua vaikeina aikoina ja kuinka kirjasarja on toiminut ystävänä yksinäisyydessä. Eräs lukija kertoi, kuinka kirjan lukeminen auttoi häntä selviytymään perheen sisäisestä kriisistä, antaen hänelle voimaa ja toivoa.
 • Henkilökohtaisesti kirja muutti näkemystäni lukemisesta. Se osoitti, että kirjat voivat olla sekä viihdyttäviä että syvällisiä, ja että niillä on voima yhdistää ihmisiä yli kulttuurirajojen.

Kirjailijan Tyylit ja Teemat

J.K. Rowlingin kirjoitustyyli Harry Potter ja viisasten kivi -kirjassa on sujuvaa ja helposti lähestyttävää, mikä tekee kirjasta sopivan sekä nuorille että aikuisille lukijoille. Kirjailijan kyky kuvata yksityiskohtaisesti sekä hahmoja että ympäristöjä luo elävän ja uskottavan maailman, joka tuntuu olevan vain kirjan sivujen takana.

Kirjan keskeiset teemat kuten rohkeus, ystävyys ja valinnanvapaus ovat universaaleja ja ajattomia, mikä tekee kirjasta merkittävän. Rowling tuo nämä teemat esiin taitavasti, ilman että ne tuntuvat opettavaisilta tai päälleliimatuilta. Erityisesti teema valinnan tärkeydestä elämässä resonoi monien lukijoiden kanssa, tarjoten inspiraatiota ja pohdittavaa.

Meidän mielipide

Harry Potter ja viisasten kivi on kirja, joka tarjoaa jokaiselle jotakin. Se on erinomainen valinta nuorille lukijoille, jotka ovat vasta aloittamassa seikkailujaan kirjallisuuden parissa, sekä aikuisille, jotka etsivät paluuta nuoruuden mielikuvitusmaailmoihin. Kirja sopii erityisesti fantasiagenren ystäville, mutta sen yleismaailmalliset teemat puhuttelevat laajasti eri ikäryhmiä.

Suosittelemme lämpimästi kaikkia lukemaan tai kuuntelemaan Harry Potter ja viisasten kivi -kirjan, sillä se ei ainoastaan viihdytä, vaan myös inspiroi ja kutsuu lukijan mukaan ainutlaatuiseen ja taianomaiseen maailmaan.

Harry Potter ja viisasten kivi

Arvosana: 4.8/5
4.8/5

Lisää kirjasuosituksia

Piditko tästä? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa

Tutustu uusimpiin kirjasuosituksiimme, jotka vievät sinut klassikkokirjojen ja modernien mestariteosten syvyyksiin. Etsitkö kirjavinkkejä, jotka rikastuttavat lukuhetkiäsi? Shinybook.fi tarjoaa kattavat parhaat kirjat-listaukset ja asiantuntevat suositukset kaikenlaisille kirjojen ystäville. Tutki laajaa valikoimaamme e-kirjoja, jotka tuovat kirjallisuuden ulottuvillesi missä tahansa oletkin. Jos kaipaat inspiraatiota henkiseen kasvuun, opiskele Läsnäolon voimaa löytääksesi sisäisen rauhasi. Tarjoamme sinulle suuren suomalaisen kirjakerhon saadaksesi eksklusiivisia etuja ja erikoistarjouksia helposti yhdeltä sivustolta!