Auringon sisar (Electra) arvostelu & kokemuksia

Viimeksi päivitetty: 23.2.2024

Auringon sisar (Electra)

Lucinda Riley

Lucinda Rileyn ”Auringon sisar” on kuudes osa suositussa Seitsemän sisarta -sarjassa, joka julkaistiin vuonna 2019. Tämä kirja kertoo Electra d’Apliesen tarinan, joka on yksi mysteerisen Pa Saltin adoptoimista sisaruksista. Valitsin arvosteltavaksi juuri tämän kirjan, koska olen seurannut sarjaa alusta asti ja Electran tarina vaikutti erityisen kiehtovalta. Hänen elämänsä huipulla oleva malli, joka kamppailee sisäisten demoniensa kanssa, tarjosi uuden näkökulman sisarussarjaan.

Kirjan Tiivistelmä

”Auringon sisar” vie lukijan matkalle Electra d’Apliesen elämään, joka ulkoisesti vaikuttaa täydelliseltä. Hän on kansainvälisesti tunnustettu malli, rikas ja kuuluisa. Sisäisesti Electra kärsii kuitenkin isänsä kuoleman aiheuttamasta surusta, mikä johtaa hänet alkoholin ja huumeiden käytön syövereihin. Kirjassa seurataan myös Cecily Huntley-Morganin tarinaa vuodesta 1939, joka kietoutuu Electran tarinaan odottamattomilla tavoilla. Kirja käsittelee teemoja kuten perhe, identiteetti ja itsehyväksyntä. Sarjan aiempien osien tuntemus syventää lukukokemusta, mutta Electran tarina on itsenäisesti ymmärrettävissä ja nautittavissa.

Arvosana: 4.5/5
4.5/5

Storytel

  • Laaja kirjavalikoima – tuhansia vaihtoehtoja
  • Offline-kuuntelu – ei tarvetta internetyhteydelle
  • Useat käyttäjäprofiilit – valitse esimerkiksi storytel perhe hinta
  • Kirjanmerkit ja muistiinpanot – personoitu lukukokemus
  • Käyttäjäystävällinen mobiilisovellus – helppo käyttää
Arvosana: 4.6/5
4.6/5

Bookbeat

  • Rajaton kirjojen kuuntelu ja lukeminen.
  • Käyttäjäystävällinen, intuitiivinen sovellus.
  • Laaja kirjavalikoima useilla kielillä.
  • Joustavat tilausvaihtoehdot kaikille käyttäjille.
  • Ilmainen kokeilujakso ilman sitoutumista.

Mistä pidimme:

Lucinda Rileyn kirjoitustyyli on kiehtova ja elävä. Hän onnistuu luomaan monimutkaisia hahmoja, jotka kasvavat ja kehittyvät tarinan edetessä. Electra, vaikka aluksi vaikuttaa pinnalliselta ja itsekeskeiseltä, paljastaa syvyyksiä, jotka tekevät hänestä erityisen. Hänen matkansa itsehyväksyntään ja menneisyytensä kohtaamiseen on kirjan parasta antia.

Suosikkihahmoni oli Cecily Huntley-Morgan. Hänen tarinansa 1930-luvun Keniassa oli sekä jännittävä että koskettava. Cecilyn rohkeus ja päättäväisyys vaikeiden aikojen keskellä teki hänestä inspiroivan hahmon.

Kritiikki:

Vaikka kirja oli pääosin nautittava, jotkin juonenkäänteet tuntuivat ennalta arvattavilta. Lisäksi kirjan pituus, yli 800 sivua, tuntui paikoitellen venytetyltä. Olisin toivonut tiiviimpää kerrontaa, joka olisi pitänyt yllä jännitettä paremmin läpi koko tarinan.

LUKIJAKOKEMUKSIA

Lukiessani ”Auringon sisarta” tunsin vahvaa empatiaa Electraa kohtaan, vaikka en olekaan kokenut samanlaisia elämänhaasteita. Kirjan kuvaukset sisäisestä kamppailusta resonoi syvästi ja sai minut pohtimaan omia elämänvalintojani. Olen nähnyt monien muiden lukijoiden jakavan samankaltaisia kokemuksia sosiaalisessa mediassa, mikä osoittaa Rileyn kyvyn luoda yhteys lukijoidensa kanssa.

Kirjailijan Tyylit ja Teemat

Riley käyttää ”Auringon sisarta” tutkiakseen syvällisesti teemoja kuten perheen merkitys, menneisyyden voittaminen ja itserakkaus. Hänen kykynsä kutoa yhteen kaksi eri aikakautta ja tarinaa on vaikuttava. Kirjailijan kirjoitustyyli on rikas ja kuvaileva, mikä herättää tarinan eloon ja mahdollistaa lukijan täydellisen uppoutumisen Electran ja Cecilyn maailmoihin.

Meidän mielipide

”Auringon sisar” on syvällinen ja koskettava lisäys Seitsemän sisarta -sarjaan. Se on erityisen suositeltava niille, jotka arvostavat monimutkaisia hahmoja ja aikakausien yli ulottuvia tarinoita. Vaikka kirja on osa sarjaa, se seisoo vahvasti myös itsenäisenä teoksena. Suosittelemme lämpimästi kaikille historiallisen fiktion ja syvällisten perhetarinoiden ystäville.

Electran ja Cecilyn tarinat tarjoavat sekä viihdettä että syvällisiä pohdintoja, tekevät ”Auringon sisaresta” merkittävän teoksen Lucinda Rileyn tuotannossa.

Auringon sisar (Electra)

Arvosana: 4.8/5
4.8/5

Lisää kirjasuosituksia

Piditko tästä? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa

Tutustu uusimpiin kirjasuosituksiimme, jotka vievät sinut klassikkokirjojen ja modernien mestariteosten syvyyksiin. Etsitkö kirjavinkkejä, jotka rikastuttavat lukuhetkiäsi? Shinybook.fi tarjoaa kattavat parhaat kirjat-listaukset ja asiantuntevat suositukset kaikenlaisille kirjojen ystäville. Tutki laajaa valikoimaamme e-kirjoja, jotka tuovat kirjallisuuden ulottuvillesi missä tahansa oletkin. Jos kaipaat inspiraatiota henkiseen kasvuun, opiskele Läsnäolon voimaa löytääksesi sisäisen rauhasi. Tarjoamme sinulle suuren suomalaisen kirjakerhon saadaksesi eksklusiivisia etuja ja erikoistarjouksia helposti yhdeltä sivustolta!