Vaurastu kuin nainen arvostelu & kokemuksia

Viimeksi päivitetty: 3.5.2024

Vaurastu kuin nainen

Moona Laakso

Vaurastu kuin nainen, kirjoittanut Moona Laakso ja julkaistu vuonna 2021, on teos, joka tarttuu rohkeasti naisten taloudellisen itsenäisyyden ja vaurastumisen teemoihin. Valitsin tämän kirjan arvosteltavaksi, koska olen aina ollut kiinnostunut taloudellisesta sivistyksestä ja erityisesti siitä, miten se vaikuttaa naisten asemaan yhteiskunnassa. Kirjan lupaus tarjota konkreettisia esimerkkejä ja neuvoja naisten taloudellisen itsenäisyyden saavuttamiseksi herätti minussa suurta mielenkiintoa.

Kirjan Tiivistelmä

Vaurastu kuin nainen esittelee lukijalle 12 suomalaisen naisen tarinat, jotka ovat vaurastuneet eri tavoin – säästäväisyyden, sijoittamisen ja yrittäjyyden kautta. Kirja ei ainoastaan jaa inspiroivia tarinoita, vaan se myös murtaa myyttejä ja tarjoaa käytännön neuvoja, jotka ovat sovellettavissa kenen tahansa elämään. Laakso käsittelee kirjassaan myös taloudellisen itsenäisyyden merkitystä ja sitä, miten naiset voivat ottaa ohjat omiin käsiinsä taloudellisissa asioissa.

Vaikka kirja on itsenäinen teos, se toimii myös herättäjänä laajemmalle keskustelulle naisten taloudellisesta vaurastumisesta. Laakson kirjoitustyyli on saavutettava ja rohkaiseva, mikä tekee taloudellisista aiheista lähestyttäviä kaikille lukijoille.

Arvosana: 4.5/5
4.5/5
 • Laaja kirjavalikoima – tuhansia vaihtoehtoja
 • Offline-kuuntelu – ei tarvetta internetyhteydelle
 • Useat käyttäjäprofiilit – valitse esimerkiksi storytel perhe hinta
 • Kirjanmerkit ja muistiinpanot – personoitu lukukokemus
 • Käyttäjäystävällinen mobiilisovellus – helppo käyttää
Arvosana: 4.5/5
4.5/5
 • Laaja äänikirjojen ja e-kirjojen valikoima
 • Offline-kuuntelu ja -luku
 • Käyttäjäystävällinen sovellus
 • Personoidut suositukset lukutottumuksien perusteella
 • Monipuoliset tilausvaihtoehdot
Arvosana: 4.7/5
4.7/5
 • Tiivistetyt kirjat 15 minuutissa
 • Ääni- ja tekstivaihtoehdot
 • Monipuolinen kirjavalikoima
 • Offline-kuuntelumahdollisuus
 • Henkilökohtaiset suositukset

Mistä pidimme:

Kirjan suurin vahvuus on sen kyky inspiroida. Laakson valitsemat esimerkit ovat monipuolisia, mikä osoittaa, että taloudellinen menestys on saavutettavissa monella eri tavalla. Erityisesti pidin siitä, miten kirja korostaa säästäväisyyden ja sijoittamisen merkitystä; nämä ovat aiheita, jotka usein sivuutetaan naisten taloudellista itsenäisyyttä käsiteltäessä.

Suosikkihahmoni kirjassa oli Paola Suhonen, jonka tarina yrittäjyydestä ja luovuudesta oli erityisen kiehtova. Hänen tarinansa osoittaa, että intohimo ja kova työ voivat johtaa sekä henkilökohtaiseen että taloudelliseen menestykseen.

Kritiikki:

Vaikka kirja onkin inspiroiva, se jätti minut kaipaamaan syvällisempiä neuvoja konkreettisista sijoitusstrategioista. Olisin toivonut enemmän tietoa siitä, miten aloittelija voi konkreettisesti lähteä liikkeelle sijoittamisessa. Lisäksi, vaikka kirjan tarinat ovat inspiroivia, ne saattavat tuntua kaukaisilta niille, jotka kamppailevat päivittäisen taloudenhallinnan kanssa.

LUKIJAKOKEMUS

Kirjan lukeminen oli kuin keskustelu vanhan ystävän kanssa. Tarinat olivat paitsi inspiroivia myös herättivät pohtimaan omaa suhdetta rahaan ja sijoittamiseen. Erityisesti kirjan käytännönläheisyys ja konkreettiset esimerkit tekivät lukukokemuksesta arvokkaan. Se sai minut miettimään, miten voisin itse soveltaa kirjan oppeja omaan elämääni.

Kirjailijan Tyylit ja Teemat

Moona Laakson kirjoitustyyli on suoraviivainen ja rohkaiseva. Hän onnistuu välittämään monimutkaiset taloudelliset käsitteet ymmärrettävässä muodossa, mikä tekee kirjasta erinomaisen resurssin taloudellisen sivistyksen edistämiseen. Kirjan keskeiset teemat, kuten taloudellinen itsenäisyys, säästäväisyys ja sijoittaminen, ovat esitetty tavalla, joka resonoi monen lukijan kanssa.

Laakso tuo esiin tärkeän pointin: taloudellinen itsenäisyys ei ole pelkästään rahasta, vaan myös vapauden ja valinnan mahdollisuuksista elämässä. Tämä teema toistuu kirjan tarinoissa, antaen lukijoille sekä inspiraatiota että konkreettisia työkaluja oman taloudellisen itsenäisyytensä rakentamiseen.

Meidän mielipide

Vaurastu kuin nainen on ehdottomasti lukemisen arvoinen teos kaikille, jotka ovat kiinnostuneita taloudellisesta itsenäisyydestä ja vaurastumisesta. Se on erityisen sopiva niille, jotka kaipaavat inspiraatiota ja konkreettisia esimerkkejä siitä, miten naiset voivat saavuttaa taloudellisen menestyksen. Kirja tarjoaa arvokkaita oivalluksia ja rohkaisee lukijoita ottamaan ensimmäiset askeleet kohti taloudellista itsenäisyyttä.

Annoimme kirjalle 4,3/5, koska vaikka se onkin inspiroiva ja informatiivinen, olisin kaivannut lisää syvällisiä neuvoja sijoittamisen aloittamiseen.

Suosittelemme ehdottomasti tutustumaan tähän teokseen – se voi olla ensimmäinen askel kohti taloudellista itsenäisyyttä ja vaurastumista.

Vaurastu kuin nainen

Arvosana: 4.3/5
4.3/5

Lisää kirjasuosituksia

Piditko tästä? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa

Tutustu uusimpiin kirjasuosituksiimme, jotka vievät sinut klassikkokirjojen ja modernien mestariteosten syvyyksiin. Etsitkö kirjavinkkejä, jotka rikastuttavat lukuhetkiäsi? Shinybook.fi tarjoaa kattavat parhaat kirjat-listaukset ja asiantuntevat suositukset kaikenlaisille kirjojen ystäville. Tutki laajaa valikoimaamme e-kirjoja, jotka tuovat kirjallisuuden ulottuvillesi missä tahansa oletkin. Jos kaipaat inspiraatiota henkiseen kasvuun, opiskele Läsnäolon voimaa löytääksesi sisäisen rauhasi. Tarjoamme sinulle suuren suomalaisen kirjakerhon saadaksesi eksklusiivisia etuja ja erikoistarjouksia helposti yhdeltä sivustolta!