Harry Potter ja Feeniksin kilta arvostelu & kokemuksia

Viimeksi päivitetty: 14.5.2024

Harry Potter ja Feeniksin kilta

J. K. Rowling

Harry Potter -sarjan viides osa, Harry Potter ja Feeniksin kilta, kirjoitettu J.K. Rowlingin toimesta ja julkaistu vuonna 2003, jatkaa nuoren velhon seikkailuja Hogwartsin noitien ja velhojen koulussa. Kirjan valinta arvostelun kohteeksi oli helppo, sillä sarjan aiemmat osat ovat luoneet vahvan emotionaalisen sidoksen lukijoihinsa, ja monet, minä mukaan lukien, ovat kasvaneet Harryn matkan rinnalla. Tämä osa on erityisen kiehtova sen tummemman sävyn ja syvällisempien teemojen vuoksi, jotka erottuvat edeltäjistään.

Kirjan Tiivistelmä

Harry Potter ja Feeniksin kilta syventää sarjan maailmaa entisestään tuoden esille uusia, keskeisiä hahmoja ja merkittäviä juonikuvioita. Kirja alkaa Harryn kesäloman lopulla, joka on kaikkea muuta kuin rentouttava. Palattuaan Tylypahkaan Harry huomaa, että häntä ja Dumbledorea ei uskota Voldemortin paluusta. Tämä vuosi tuo mukanaan uuden haasteen: Salaisuuksien kerho, jossa Harry opettaa muille oppilaille puolustautumista pimeitä voimia vastaan.

Jos et ole lukenut sarjan aiempia osia, tämä kirja voi aluksi vaikuttaa hämmentävältä sen monien hahmojen ja aikaisempien tapahtumien vuoksi. Sarjan tuntemus syventää ymmärrystä ja lisää lukunautintoa, sillä monet juonenkäänteet rakentuvat aiemmin esitettyjen tapahtumien varaan.

Arvosana: 4.5/5
4.5/5
 • Laaja kirjavalikoima – tuhansia vaihtoehtoja
 • Offline-kuuntelu – ei tarvetta internetyhteydelle
 • Useat käyttäjäprofiilit – valitse esimerkiksi storytel perhe hinta
 • Kirjanmerkit ja muistiinpanot – personoitu lukukokemus
 • Käyttäjäystävällinen mobiilisovellus – helppo käyttää
Arvosana: 4.5/5
4.5/5
 • Laaja äänikirjojen ja e-kirjojen valikoima
 • Offline-kuuntelu ja -luku
 • Käyttäjäystävällinen sovellus
 • Personoidut suositukset lukutottumuksien perusteella
 • Monipuoliset tilausvaihtoehdot
Arvosana: 4.7/5
4.7/5
 • Tiivistetyt kirjat 15 minuutissa
 • Ääni- ja tekstivaihtoehdot
 • Monipuolinen kirjavalikoima
 • Offline-kuuntelumahdollisuus
 • Henkilökohtaiset suositukset

Mistä pidimme:

Harry Potter ja Feeniksin kilta onnistuu vangitsemaan mielenkiinnon ensisivuiltaan saakka. Rowlingin kyky luoda syvällisiä hahmoja, jotka kehittyvät ja kasvavat kirjan myötä, on ihailtavaa. Erityisen mieleenpainuva on Harryn hahmon kehitys; hän on entistä monimutkaisempi ja kamppailee sisäisten ja ulkoisten paineiden kanssa. Suosikkihahmoni tässä kirjassa on ehdottomasti Luna Lovekiva. Hänen ainutlaatuisuutensa ja rehellisyytensä tuovat kirjaan raikasta ilmavuutta.

Kirjan parasta antia on eittämättä sen kyky käsitellä vakavia teemoja, kuten auktoriteetin kyseenalaistaminen ja henkilökohtainen kasvu, tavalla, joka resonoi niin nuorten kuin aikuistenkin lukijoiden kanssa. 😊

Kritiikki:

Vaikka kirja on monella tapaa mestariteos, se ei ole ilman puutteitaan. Pidempi sivumäärä ja joissain kohdin hitaasti etenevä juoni voivat tuntua joillekin lukijoille rasittavilta. Lisäksi kriitikot ovat huomauttaneet, että tietyt juonielementit tuntuvat toistavan itseään. On reilua myöntää, että vaikka Rowlingin luoma maailma on upeasti rakennettu, toistuvat kaavat saattavat hieman himmentää sarjan viidennen kirjan loistoa.

LUKIJAKOKEMUKSIA

Lukiessani Harry Potter ja Feeniksin kiltaa, koin jälleen kerran sen, miksi Potter-sarja on niin rakastettu. Erään lukijan anekdootti kuvailee, kuinka hän tunsi kirjan olevan kuin vanhan ystävän tapaaminen, joka tuo sekä mukavuutta että jännitystä. Tämän kaltaiset kokemukset korostavat Rowlingin kykyä luoda yhteyksiä lukijoidensa kanssa.

Monet ovat jakaneet kokemuksiaan siitä, kuinka kirja on auttanut heitä ymmärtämään paremmin nuoruuden haasteita ja sitä, miten tärkeää on seistä omien periaatteiden takana. Kirjan tarjoamat opetukset ovat inspiroineet ja auttaneet lukijoita heidän omassa elämässään, mikä on kirjallisuuden suurimpia lahjoja.

Kirjailijan Tyylit ja Teemat

J.K. Rowlingin kirjoitustyyli Feeniksin kiltassa on yhtä kuvaileva ja elävä kuin aiemmissakin osissa. Hänen kykynsä luoda mielikuvitusta kiehtova maailma täynnä monimutkaisia hahmoja ja dynaamisia ympäristöjä on vertaansa vailla. Kirjan teemat, kuten ystävyys, luottamus ja uskallus puolustaa oikeudenmukaisuutta, ovat esillä voimakkaasti ja herättävät lukijassa syvää pohdintaa.

Erityisesti teema yksinäisyydestä ja ulkopuolisuudesta käsitellään taidokkaasti hahmojen kautta, jotka tuntevat itsensä eristetyiksi muista. Näiden teemojen ainutlaatuinen käsittely auttaa lukijoita samastumaan hahmoihin ja syventää kirjan tarjoamaa kokemusta.

Meidän mielipide

Harry Potter ja Feeniksin kilta on ehdottomasti lukemisen arvoinen teos, joka sopii erityisesti niille, jotka arvostavat syvällisiä hahmoja ja monitahoista juonta. Kirja puhuttelee sekä nuoria että aikuisia ja tarjoaa kattavan paketin jännitystä, mysteeriä ja henkilökohtaista kasvua. Suosittelemme kirjaa erityisesti fantasiagenren ystäville ja niille, jotka etsivät kirjallisuudesta enemmän kuin vain viihdettä.

Vaikka kirja on osa laajempaa sarjaa, se tarjoaa myös uusille lukijoille mahdollisuuden sukeltaa Harry Potterin maailmaan, joka on täynnä taikaa ja seikkailuja. Suosittelemme lukijoita itse tutustumaan kirjaan, jotta he voivat kokea sen tarjoaman taian omakohtaisesti.

Harry Potter ja Feeniksin kilta

Arvosana: 4.8/5
4.8/5

Lisää kirjasuosituksia

Piditko tästä? Jaa ystävälle!

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Jaa Linkedinissä
Jaa Whatsapissa

Tutustu uusimpiin kirjasuosituksiimme, jotka vievät sinut klassikkokirjojen ja modernien mestariteosten syvyyksiin. Etsitkö kirjavinkkejä, jotka rikastuttavat lukuhetkiäsi? Shinybook.fi tarjoaa kattavat parhaat kirjat-listaukset ja asiantuntevat suositukset kaikenlaisille kirjojen ystäville. Tutki laajaa valikoimaamme e-kirjoja, jotka tuovat kirjallisuuden ulottuvillesi missä tahansa oletkin. Jos kaipaat inspiraatiota henkiseen kasvuun, opiskele Läsnäolon voimaa löytääksesi sisäisen rauhasi. Tarjoamme sinulle suuren suomalaisen kirjakerhon saadaksesi eksklusiivisia etuja ja erikoistarjouksia helposti yhdeltä sivustolta!